Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Polacy są w zdecydowanej większości mięsożerni. Wieprzowina, drób, wołowina i ryby królują na naszych stołach, a w ostatnich latach dołączają do nich coraz powszechniejsze i łatwiej dostępne owoce morza w różnorakim wydaniu. Nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez mięsa, a wielu z nas spożywa je częściej niż raz dziennie. Pytanie jednak, czemu niespodziewanie zaczęliśmy z tego powodu chorować? Dziennikarz śledczy, którego badania sprawiły, że dużo wynalazków spożywczych potentatów nie zostało wprowadzonych do masowej dystrybucji, przedstawia niewygodną prawdę o związku pomiędzy chorobami ludzi, a masową hodowlą zwierząt. Dzięki niemu poznasz związek pomiędzy kiełbasą a cukrzycą a także salami a plagą bezpłodności. Obalone zostają też mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości. Dowiesz się, skąd biorą się bóle głowy, depresja i spowolnienie pracy brzucha a także poznasz cudowną moc zup. Jak się okazuje, nabiał może powodować raka, a współczesne fermy drobiu są prawdziwymi wylęgarniami zarazków. Kurczaki dostępne w sklepach nie mają dużo wspólnego z naturą, a w marketach czyhają na każdego bakterie odporne na działanie antybiotyków. Poznasz mroczne strony sushi i przyczyny, dla których inwestorzy wybierają ryzykowne innowacje. Uświadomisz sobie skalę nieuczciwych praktyk i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i sponsorowani przez koncerny naukowcy, umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów. Cała prawda o mięsie!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Mięso pełne kłamstw. Jak nie dać się otruć przemysłowi mięsnemu |
Autor: | Hans-Ulrich Grimm |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zdrowie ludzi obecnie opiera się na całej masie ściem. Okłamują nas reklamy, producenci, sprzedawcy, dystrybutorzy, naukowcy i ludzie władzy. Jak ujawnia ta książka, wszystko jest czynione w imię większego zysku, a kwestie moralne nie są nawet rozważane, gdy przyrasta liczba zer na firmowym koncie. W efekcie męczy się zwierzątka a także truje ludzi, którzy jedzą mięso. Mam nadzieję, że jak najwięcej osób przeczyta tę książkę i poskutkuje to olbrzymimi zmianami nie tylko w naszej diecie, lecz i produkcji pożywienia w naszym kraju.