Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Sztuka konserwacji żywności jest prawdopodobnie tak stara, jak historia ludzkości. Niezależnie od położenia geograficznego i warunków klimatycznych ludzie wyjątkowo dynamicznie nauczyli się, jak sprawnie zabezpieczać pożywienie przed zepsuciem. Metody konserwacji zmieniały się w miarę rozwoju nauki, zmieniały się także zasady przyrządzania posiłków, gusta kulinarne, niezmiennym jednak pozostawało zamiłowanie człowieka do dobrego jedzenia a także dbałość o jego bezpieczne przechowywanie.Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni, kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną "babciną kuchnią". Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i świeżych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Marynaty i przetwory |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
| Rok wydania: | 2012 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.