Średnia Ocena:
Łódzka kuchnia regionalna
Niezwykła książka ebook kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki "Łódzkiej kuchni czterech kultur" zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak wyjątkowe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów nierzadko zapomnianych albo pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak idealnie może smakować łatwa wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu. Książka pokazuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, interesujące propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Łódzka kuchnia regionalna |
Autor: | Zarębska Agata, Borowska Izabella |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Dom Wydawniczy Księży Młyn |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Łódzka kuchnia regionalna PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook nie jest zła, lecz prawdopodobnie spodziewałam się czegoś ciekawszego.