Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Niezwykła książka ebook kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki "Łódzkiej kuchni czterech kultur" zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak wyjątkowe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów nierzadko zapomnianych albo pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak idealnie może smakować łatwa wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu. Książka pokazuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, interesujące propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Łódzka kuchnia regionalna |
Autor: | Zarębska Agata, Borowska Izabella |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Dom Wydawniczy Księży Młyn |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook nie jest zła, lecz prawdopodobnie spodziewałam się czegoś ciekawszego.