Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Tradycyjna kuchnia japońska opiera się na wodzie - wszystkie dania mogą zostać przygotowane bez kropli olejuKsiążka idealnie wprowadza w świat japońskiej kuchni i pozwala nauczyć się charakterystycznych dla niej technik przygotowywania potraw, dzięki czemu japońskie dania przygotowywane w domu mają szansę zachować charakter orientalnych dzieł sztuki.Oryginalne japońskie potrawy w przystępnej odsłony Nad 70 atrakcyjnie zilustrowanych przepisów na zdrowe dania o delikatnym smaku i pięknym wyglądzieZestawy menu, ukazujące możliwości łączenia ze sobą dań - od prostego lunchu dla dwojga do uroczystego obiadu dla 8 osóbKlarowne opisy japońskich produktów, wyposażenia kuchni i technik gotowania.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Łatwa kuchnia japońska |
Autor: | Kazuko Emi |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo ładnie wydana książka. Wiele przepisów dla fanów kuchni japońskiej. Ładne zdjęcia zachęcą do kulinarnych eksperymentów też tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z stale dziką dla nas kuchnią. Przepisy są proste, produkty do przygotowania potraw dostępne w Polsce. Ciekawą propozycją są zbiory menu na różnorakie okazje.
Kuchnia za równo którą znają Polacy - sushi, nigiri, itp. a także kilka ciekawszych ujęć lecz z bardzo trudno dostępnymi składnikami w Polsce
książka ebook opatrzona idealnymi ilustracjami. Dla osób, które wcześniej nie miały styczności z produktami kuchni japońskiej wielkim ułatwieniem jest opis składników, ich pochodzenie, zastosowanie i informacja gdzie możemy je nabyć.
Doskonałe przepisy! Wszystko jest smaczne i wbrew pozorom proste w przygotowaniu. Prezentuje kuchnię japońską jako spis dań o dużo szerszy niż same sushi, orientalne składniki są jak najbardziej dostępne w Polsce, więc można posmakować każdego dania. A dania z książki są przepyszne! Od przystawek po przepyszne desery! Palce, a raczej pałeczki, lizać!
Główną cechą kuchni japońskiej jest prostota, a od dawna wiadomo, że „proste jest piękne”. Potwierdzają to doskonałe zdjęcia japońskich przysmaków. Dania kuchni japońskiej nie tylko nieźle wyglądają. Produkty używane do przygotowania potraw poddawane są krótkiej, delikatnej obróbce, dzięki czemu można cieszyć się ich naturalnym smakiem i aromatem. W przygotowaniu potraw kuchni japońskiej nie używa się wielu przypraw, tak jak np. w kuchni chińskiej, żeby nie przyćmić prawdziwego smaku danej potrawy. Japońskie dania można przygotowywać bez tłuszczu, co jest kolejnym plusem – jest to kuchnia zdrowa i nietucząca. Mimo swej prostoty kuchnia japońska jest bardzo zróżnicowana – my znamy przede wszystkim skrajnie prostą zupę miso a także skrajnie wymagające sushi. Jak dużo świetnych smaków można wyczarować „pomiędzy”, dowiecie się z tej idealnej książki.Krótko mówiąc:Niezawodna, smakowita, elegancka