Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej. Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, opisuje zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się również innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków |
| Autor: | Abdalla Michael |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Akademickie Dialog |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.