Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej. Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, opisuje zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się również innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków |
Autor: | Abdalla Michael |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Akademickie Dialog |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.