Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
„Kuchnia dużych mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku“ – kulinarna podróż do czasów średniowiecza. Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie. Garściami czerpie z kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając dzikie smaki z fantazją i wyczuciem.Tajemnice spiżarni malborskiego zamku odkrywa Bogdan Gałązka – mistrz patelni i rondla, poszukiwacz świeżych smaków i aromatów, koneser przyjemności. W tej wyjątkowej książce pdf twórca zebrał 50 średniowiecznych receptur na zupy, mięsa, ryby, owoce morza a także desery i przełożył je na mowa współczesnej kuchni. Oferuje nam wykwintne dania na eleganckie przyjęcie a także proste, smakowite potrawy na rodzinny obiad.Oczaruj rodzinę i kolegów oryginalnym smakiem. Zostań mistrzem kuchni.O autorze:Bogdan Gałązka – absolwent Akademii Kulinarnej Kurta Schellera i jednej z najbardziej prestiżowych szkół kulinarnych na świecie – Culinary Academy of New York. Po ukończeniu akademii pracował jako chef w najlepszych nowojorskich restauracjach, pomiędzy innymi Daniel Restaurant i Copacabana Club, jako personal chef zdobywał doświadczenie w South Hamptons na Long Island, gdzie miał przyjemność gotować m.in. dla burmistrza Nowego Jorku Michaela Bloomberga. Od paru lat jest szefem i współwłaścicielem Gothic Café & Restaurant na zamku w Malborku. Prowadzi program kulinarny w Wedding TV a także gotuje dla widzów magazynu „Dzień niezły TVN”.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia wielkich mistrzów Zakonu Krzyżackiego w Malborku |
Autor: | Gałązka Bogdan |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Multico |
Rok wydania: | 2009 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.