Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce pdf każdy nowicjusz bardzo dynamicznie poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyczne rady, interesujące pomysły, tajemnice kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: informacje o produktach i ich wartości odżywczej, zasady racjonalnego żywienia, zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny, techniki przyrządzania i metody podawania potraw, skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia polska dla początkujących |
Autor: | Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta, Swulińska-Katulska Aleksandra, Aszkiewicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
jestem zadowolona ,kupiona na upominek dla młodej gospodyni
Praktyczne rady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować, by następnie poczuć się w kuchni jak we swóim restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce pdf autorstwa Ewy Aszkiewicz,Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskaiej, Jolanty Przytuły. Polska kuchnia jest smaczna, lecz wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w każdym dniu, poznaniu sposobów przyrządzania i podawania tychże dań kulinarnych. Książka ebook ta składa się z 7 epizodów w następującej treści: 1. Przystawki, przekąski i sosy. 2. Zupy i dania z jednego garnka. 3. Mięso, podroby, dziczyzna, drób i ryby. 4. Potrawy z mąki, kaszy, jajek, mleka i sera. 5. Potrawy z warzyw, owoców i grzybów. 6. Ciasta i ciasteczka i desery. 7. Przetwory. Każdy z epizodów zawiera dokładny opis potraw co stanowi tutaj pozytywny kunszt przedsmaku danej potrawy. Możemy dodatkowo zapoznać się z historiami dotyczącymi powstawania danej przekąski związanymi z kanapkami. Dla ułatwienia każde danie jest wykonywane etapami a także zostało bardzo dokładnie udokumentowane poprzez fotografię. Przepisy na które zwróciłam szczególną uwagę to: marynaty, przeciery warzywne , musy, kompoty, desery, torciki bez pieczenia, bezy. Tekst składników na przepisy zamieszczony na łamach książki jest napisany małą czcionką co komplikuje odczytanie. Dodatkowy fragment stanowi to przepisy są proste do wykonania. Doskonała książka ebook dla początkujących kucharzy a także amatorów kuchni lubiących tworzyć nowe dzieła kulinarne polskie, które posiadają od lat własne tradycje. Twarda oprawa, zawiera cudowne zdjęcia potraw, spis ilustracji, 320 stron, wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2013. Zapraszam do zapoznania się z tą książką, która będzie służyła każdemu z nas by zgłębić wiedzę na temat smaków polskiej kuchni.
dla początkujących kucharzy :) mnóstwo informacji na temat podstawowych produktów używanych w naszych kuchniach. są podstawowe i łatwe przepisy :)polecam :)
idealna książka ebook dla niegotujących mężczyzn. krok po kroku wszystko wytłumaczone. bardzo proste i szybkie przepisy. twarda oprawa. ładne wydanie.
Ta książka ebook zdaje się być elementarzem kuchennym. Wiedza, którą szczęśliwe osoby otrzymują od rodziców, od matki, nierzadko drogą z pokolenia na pokolenie, jako coś naturalnego, normalnego, dla innych jest wiedzą tajemną i ciężko dostępną (chociażby z tego powodu, że nie znajdującą własnego miejsca w programie żadnego ze szkolnych przedmiotów). Podział tusz, info o rozpoznawaniu świeżości mięsa czy innych produktów, podział mąk, info o przechowywaniu, przyrządzaniu itd. - baza kuchenna. Zalecam bardziej jako elementarz kuchenny niż książkę kucharską. :)
Idealna książka ebook zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Każdy dział poprzedzony dużą ilością przydatnych informacji :) Zalecam
Książka ebook nie tylko dla początkujących :) jest w niej wiele przydatnych informacji, a to wszystko tylko w jednej książce pdf :)