Kuchnia polska dla początkujących okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia polska dla początkujących

Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce pdf każdy nowicjusz bardzo dynamicznie poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyczne rady, interesujące pomysły, tajemnice kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: informacje o produktach i ich wartości odżywczej, zasady racjonalnego żywienia, zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny, techniki przyrządzania i metody podawania potraw, skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia polska dla początkujących
Autor: Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta, Swulińska-Katulska Aleksandra, Aszkiewicz Ewa
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Publicat
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia polska dla początkujących w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia polska dla początkujących PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • wanda skrednów

    jestem zadowolona ,kupiona na upominek dla młodej gospodyni

  • Ania

    Praktyczne rady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować, by następnie poczuć się w kuchni jak we swóim restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce pdf autorstwa Ewy Aszkiewicz,Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskaiej, Jolanty Przytuły. Polska kuchnia jest smaczna, lecz wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w każdym dniu, poznaniu sposobów przyrządzania i podawania tychże dań kulinarnych. Książka ebook ta składa się z 7 epizodów w następującej treści: 1. Przystawki, przekąski i sosy. 2. Zupy i dania z jednego garnka. 3. Mięso, podroby, dziczyzna, drób i ryby. 4. Potrawy z mąki, kaszy, jajek, mleka i sera. 5. Potrawy z warzyw, owoców i grzybów. 6. Ciasta i ciasteczka i desery. 7. Przetwory. Każdy z epizodów zawiera dokładny opis potraw co stanowi tutaj pozytywny kunszt przedsmaku danej potrawy. Możemy dodatkowo zapoznać się z historiami dotyczącymi powstawania danej przekąski związanymi z kanapkami. Dla ułatwienia każde danie jest wykonywane etapami a także zostało bardzo dokładnie udokumentowane poprzez fotografię. Przepisy na które zwróciłam szczególną uwagę to: marynaty, przeciery warzywne , musy, kompoty, desery, torciki bez pieczenia, bezy. Tekst składników na przepisy zamieszczony na łamach książki jest napisany małą czcionką co komplikuje odczytanie. Dodatkowy fragment stanowi to przepisy są proste do wykonania. Doskonała książka ebook dla początkujących kucharzy a także amatorów kuchni lubiących tworzyć nowe dzieła kulinarne polskie, które posiadają od lat własne tradycje. Twarda oprawa, zawiera cudowne zdjęcia potraw, spis ilustracji, 320 stron, wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2013. Zapraszam do zapoznania się z tą książką, która będzie służyła każdemu z nas by zgłębić wiedzę na temat smaków polskiej kuchni.

  • monika wróblewska

    dla początkujących kucharzy :) mnóstwo informacji na temat podstawowych produktów używanych w naszych kuchniach. są podstawowe i łatwe przepisy :)polecam :)

  • Magdalena Lis

    idealna książka ebook dla niegotujących mężczyzn. krok po kroku wszystko wytłumaczone. bardzo proste i szybkie przepisy. twarda oprawa. ładne wydanie.

  • ANWA

    Ta książka ebook zdaje się być elementarzem kuchennym. Wiedza, którą szczęśliwe osoby otrzymują od rodziców, od matki, nierzadko drogą z pokolenia na pokolenie, jako coś naturalnego, normalnego, dla innych jest wiedzą tajemną i ciężko dostępną (chociażby z tego powodu, że nie znajdującą własnego miejsca w programie żadnego ze szkolnych przedmiotów). Podział tusz, info o rozpoznawaniu świeżości mięsa czy innych produktów, podział mąk, info o przechowywaniu, przyrządzaniu itd. - baza kuchenna. Zalecam bardziej jako elementarz kuchenny niż książkę kucharską. :)

  • jogo1982

    Idealna książka ebook zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Każdy dział poprzedzony dużą ilością przydatnych informacji :) Zalecam

  • O.Pi.

    Książka ebook nie tylko dla początkujących :) jest w niej wiele przydatnych informacji, a to wszystko tylko w jednej książce pdf :)