Kuchnia polska bez pszenicy okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia polska bez pszenicy

Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy lub tłuszcze trans). Autorki "Kuchni polskiej bez pszenicy" proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów dostępnych w polskich sklepach. Obszerna element poświęcona przepisom zawiera nad 300 receptur na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (głównie wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) a także sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery a także wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą… I mniej typowe – z burakami lub fasolą. A do tego najistotniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków!

Szczegóły
Tytuł Kuchnia polska bez pszenicy
Autor: Szloser Marta, Gąsiorowska Wanda
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Bukowy Las
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia polska bez pszenicy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia polska bez pszenicy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Jadwiga

    Jak dla mnie fantastyczna książka, jest w niej wszystko czego szukałam. Same super zdrowe przepisy, fajnie ponieważ są zamienniki niektórych produktów. Dla mnie 5 z +

  • anonymous

    Najlepsza książka ebook o kuchni bezglutenowej. Wszystko wytłumaczone bardzo dokładnie i składniki i przepisy.

  • martynika-mm

    Autorki za wszelką cenę chciały napisać książkę na podstawie publikacji doktora Williama Davisa. Wyszła im kuchnia bezglutenowa, nie mająca nic wspólnego z założeniami oryginału. Ściągnięta szata graficzna okładki może wprowadzać w błąd. Nie jest to kuchnia zdrowa, nisko węglowodanowa, pomagająca pozbyć się pszennego Trzewnego) brzucha, mnóstwo przepisów z produktami zabronionymi przez dr Davisa. Nie polecam, sama się nabrałam.

  • Monika Zarzycka

    Fajna książka ebook dla osób, które zaczynają przygodę z dietą bezglutenową albo mają zamiar ją zacząć. Dowiadujemy się co jest co, co gdzie znaleźć, z jakiej firmy itp. Co do wypieków... Tak jak to zostało ujęte w książce, trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż alternatywne mąki nie są mąką pszenną i trzeba jak gdyby od świeża uczyć się piec. Kluczowy jest każdy gram jak i predyspozycje piekarnika. W książce pdf nie ma zdjęć i za to zabieram gwiazdkę jednak nie one są najważniejsze;)

  • Dorota Dzbik

    Ta książka ebook przemieniła moje życie. Przestałam jeść pszenice i czuje się wiele lepiej.świetne przepisy na każda okazję i każdą zachcianke bardzo zalecam

  • olcia

    Niestety jestem zawiedzion, ponieważ tytuł książki wprowadza w błąd. Już w pierwszym rozdziale dowiadujemy się, że nie będą to przepisy bezpszeniczne a bezglutenowe! Co wbrew pozorom ma znaczenie, ponieważ nie każdy kto ma alergię na pszenicę musi od razu pragnąć rezygnować z innych glutenowych zbóż.

  • sylwia kaczynska-santana

    Książkę wypożyczyłam w bibliotece. P przeczytaniu pierwszego rozdziału pełnego informacji o tym gdzie i w jakie produkty warto się zaopatrzyć stwierdziłam że chcę by książka ebook na stałe odnalazła się ns mojej półce.Książka pełna jest zdrowych przepisów i jeśli dopiero zaczynasz własną przygodę z kuchnią bezglutenową to myślę że można z niej dużo się dowiedzieć.Niestety jeśli jesz oczami i szukasz wizualnych inspiracji to będziesz zawiedziony. Cała książka ebook to właściwie tylko teks, pomijając kilka niezbyt atrakcyjnych zdjęć.Rozczarowana byłam również wynikiem piekarniczych eksperymentów na bazie tej książki.Chlebki, pierogi lub okazywały się suche i bez smaku lub w niektórych przypadkach w ogóle nieudane co może zniechęcić do dalszych eksperymentów.Myślę że drugi raz już bym jej nie kupiła, dużo jest innych cudownie wydanych książek. Które mają być może mniej przepisów lecz a to udanych i cieszących oko.

  • Agnieszka Szmulewicz

    dla mam alergików i nie tylko, fajna pozycja. Znaczna dawka wiedzy

  • Monika Belka

    bardzo fajne i jasne wprowadzenie konsumenta w dietę bezglutenową,obszerne opisy produktów, interesujące i łatwe przepisy. Książka ebook warta polecenia dla tych, którzy chcą odżywiać się zdrowo.

  • Seth

    Fajne przepisy, element możliwa do realizacji w bardzo krótkim czasie. Zalecam wszystkim chcącym zacząć zdrowo jeść a także tym którzy chcą spróbować czegoś innego.

  • Monika Klocińska

    fajne wprowadzenie konsumenta w dietę bezglutenową, rady o produktach i świadomym wyborze. Książka ebook godna polecena dla tych którzy chcą odżywiać się zdrowo.

  • Anna Mowczko

    Bardzo cenię sobie tę książkę za interesujące przepisy, praktyczne rady, polecenia produktów konkretnych firm a także pomocne wskazówki, którymi opatrzone są przepisy... Książka ebook zawiera bardzo wiele prostych, dynamicznych przepisów kuchni tradycyjnej.Na uznanie zasługuje też fakt, że wszystkie przepisy są na bazie mąk, które sami mieszamy, nie korzystamy z gotowych mieszanek.Zastrzeżenia mam jedynie do tego że wszystkie przepisy na ciasta są z ksylitolem i stewią, wiem że cukier jest nie zdrowy lecz nie każdego stać żeby w wypiekach stosować ksylitol za 40-50 zł za kg, żadne ciasto z tej książki mi nie wyszło tak jak powinno... powinna być podana alternatywna odsłona z cukrem, dieta bezglutenowa bez ksylitolu jest droga...

  • Anonim

    Jak inne książki z tej serii zawiera mnóstwo ważnych informacji-pierwsza z serii. Element wiadomości się powiela lecz też zawiera dużą element nowej wiedzy a także przepisów- bardzo zalecam -tak jak pozostałe części.

  • agnieszka tomaszewska

    interesujące przepisy , na zwykłe dania jak dla mnie brakuje zdjec

  • emes

    Dzięki tej książce pdf moja bezglutenowa córka ma urozmaicony jadłospis. Okazało się że życie bez glutenu nie mysi byc trudne :)

  • Martyna

    Bardzo przydatna dla bezglutenowców. Zalecam szczególnie początkujjącym. Mi bardzo pomogła odnaleźć się w nowej diecie.

  • jandon

    Idealna książka, nad 300 interesujących przepisów bez miksów, co rzadko można spotkać.

  • kazia

    Długo się zbierałam by coś w końcu ugotować z tej ksiązki. lecz czytałam i słyszałam tyle pochwał i wypróbowałam w końcu. Jak na razie wszystko mi wychodzi. potrawy sa łatwe i bardzo smaczne. Wiele chlebów, pierogów iciast. jestem zachwycona i zalecam wzystkim bezglutenowcom i osobom dbającym o zdrowe odżywianie.

  • Cecylia Galik

    Książka ebook wartościowa nie tylko dla ludzi z celiakią lecz też dla tych , którzy chcą gotować bez glutenu i zdrowo.Smakowite przepisy na dania domowe.

  • Maciej Sieradzki

    Książka ebook kupiona na upominek dla osoby, która zdrowo się odżywia.Idealne wpasowanie się w trend "glutenfree".Z tego, co przeglądałem, dużo fajnych, interesujących i zapewne smacznych przepisów.