Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy lub tłuszcze trans). Autorki "Kuchni polskiej bez pszenicy" proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów dostępnych w polskich sklepach. Obszerna element poświęcona przepisom zawiera nad 300 receptur na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (głównie wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) a także sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery a także wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą… I mniej typowe – z burakami lub fasolą. A do tego najistotniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia polska bez pszenicy |
Autor: | Szloser Marta, Gąsiorowska Wanda |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Bukowy Las |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jak dla mnie fantastyczna książka, jest w niej wszystko czego szukałam. Same super zdrowe przepisy, fajnie ponieważ są zamienniki niektórych produktów. Dla mnie 5 z +
Najlepsza książka ebook o kuchni bezglutenowej. Wszystko wytłumaczone bardzo dokładnie i składniki i przepisy.
Autorki za wszelką cenę chciały napisać książkę na podstawie publikacji doktora Williama Davisa. Wyszła im kuchnia bezglutenowa, nie mająca nic wspólnego z założeniami oryginału. Ściągnięta szata graficzna okładki może wprowadzać w błąd. Nie jest to kuchnia zdrowa, nisko węglowodanowa, pomagająca pozbyć się pszennego Trzewnego) brzucha, mnóstwo przepisów z produktami zabronionymi przez dr Davisa. Nie polecam, sama się nabrałam.
Fajna książka ebook dla osób, które zaczynają przygodę z dietą bezglutenową albo mają zamiar ją zacząć. Dowiadujemy się co jest co, co gdzie znaleźć, z jakiej firmy itp. Co do wypieków... Tak jak to zostało ujęte w książce, trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż alternatywne mąki nie są mąką pszenną i trzeba jak gdyby od świeża uczyć się piec. Kluczowy jest każdy gram jak i predyspozycje piekarnika. W książce pdf nie ma zdjęć i za to zabieram gwiazdkę jednak nie one są najważniejsze;)
Ta książka ebook przemieniła moje życie. Przestałam jeść pszenice i czuje się wiele lepiej.świetne przepisy na każda okazję i każdą zachcianke bardzo zalecam
Niestety jestem zawiedzion, ponieważ tytuł książki wprowadza w błąd. Już w pierwszym rozdziale dowiadujemy się, że nie będą to przepisy bezpszeniczne a bezglutenowe! Co wbrew pozorom ma znaczenie, ponieważ nie każdy kto ma alergię na pszenicę musi od razu pragnąć rezygnować z innych glutenowych zbóż.
Książkę wypożyczyłam w bibliotece. P przeczytaniu pierwszego rozdziału pełnego informacji o tym gdzie i w jakie produkty warto się zaopatrzyć stwierdziłam że chcę by książka ebook na stałe odnalazła się ns mojej półce.Książka pełna jest zdrowych przepisów i jeśli dopiero zaczynasz własną przygodę z kuchnią bezglutenową to myślę że można z niej dużo się dowiedzieć.Niestety jeśli jesz oczami i szukasz wizualnych inspiracji to będziesz zawiedziony. Cała książka ebook to właściwie tylko teks, pomijając kilka niezbyt atrakcyjnych zdjęć.Rozczarowana byłam również wynikiem piekarniczych eksperymentów na bazie tej książki.Chlebki, pierogi lub okazywały się suche i bez smaku lub w niektórych przypadkach w ogóle nieudane co może zniechęcić do dalszych eksperymentów.Myślę że drugi raz już bym jej nie kupiła, dużo jest innych cudownie wydanych książek. Które mają być może mniej przepisów lecz a to udanych i cieszących oko.
dla mam alergików i nie tylko, fajna pozycja. Znaczna dawka wiedzy
bardzo fajne i jasne wprowadzenie konsumenta w dietę bezglutenową,obszerne opisy produktów, interesujące i łatwe przepisy. Książka ebook warta polecenia dla tych, którzy chcą odżywiać się zdrowo.
Fajne przepisy, element możliwa do realizacji w bardzo krótkim czasie. Zalecam wszystkim chcącym zacząć zdrowo jeść a także tym którzy chcą spróbować czegoś innego.
fajne wprowadzenie konsumenta w dietę bezglutenową, rady o produktach i świadomym wyborze. Książka ebook godna polecena dla tych którzy chcą odżywiać się zdrowo.
Bardzo cenię sobie tę książkę za interesujące przepisy, praktyczne rady, polecenia produktów konkretnych firm a także pomocne wskazówki, którymi opatrzone są przepisy... Książka ebook zawiera bardzo wiele prostych, dynamicznych przepisów kuchni tradycyjnej.Na uznanie zasługuje też fakt, że wszystkie przepisy są na bazie mąk, które sami mieszamy, nie korzystamy z gotowych mieszanek.Zastrzeżenia mam jedynie do tego że wszystkie przepisy na ciasta są z ksylitolem i stewią, wiem że cukier jest nie zdrowy lecz nie każdego stać żeby w wypiekach stosować ksylitol za 40-50 zł za kg, żadne ciasto z tej książki mi nie wyszło tak jak powinno... powinna być podana alternatywna odsłona z cukrem, dieta bezglutenowa bez ksylitolu jest droga...
Jak inne książki z tej serii zawiera mnóstwo ważnych informacji-pierwsza z serii. Element wiadomości się powiela lecz też zawiera dużą element nowej wiedzy a także przepisów- bardzo zalecam -tak jak pozostałe części.
interesujące przepisy , na zwykłe dania jak dla mnie brakuje zdjec
Dzięki tej książce pdf moja bezglutenowa córka ma urozmaicony jadłospis. Okazało się że życie bez glutenu nie mysi byc trudne :)
Bardzo przydatna dla bezglutenowców. Zalecam szczególnie początkujjącym. Mi bardzo pomogła odnaleźć się w nowej diecie.
Idealna książka, nad 300 interesujących przepisów bez miksów, co rzadko można spotkać.
Długo się zbierałam by coś w końcu ugotować z tej ksiązki. lecz czytałam i słyszałam tyle pochwał i wypróbowałam w końcu. Jak na razie wszystko mi wychodzi. potrawy sa łatwe i bardzo smaczne. Wiele chlebów, pierogów iciast. jestem zachwycona i zalecam wzystkim bezglutenowcom i osobom dbającym o zdrowe odżywianie.
Książka ebook wartościowa nie tylko dla ludzi z celiakią lecz też dla tych , którzy chcą gotować bez glutenu i zdrowo.Smakowite przepisy na dania domowe.
Książka ebook kupiona na upominek dla osoby, która zdrowo się odżywia.Idealne wpasowanie się w trend "glutenfree".Z tego, co przeglądałem, dużo fajnych, interesujących i zapewne smacznych przepisów.