Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnorakich zakątków państwie przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to też kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski. Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne zapytania zostały zawarte w pokazywanej książce. Kuchnia mazurska to zestaw najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny a także przetwory z warzyw i owoców. Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Kuchnia mazurska |
| Autor: | Fiedoruk Łukasz |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Interesujące przepisy kulinarne warte wypróbowania. Zalecam