Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Alergia na gluten albo jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu – to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak też wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą element naszej codziennej diety. Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne info o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną element stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki – herbatniki, ciastka i pieczywo a także świąteczne uczty – na Wielkanoc a także Boże Narodzenie.W książce pdf znajdziesz: Przepisy na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. Rady, jak postępować na co dzień a także listę produktów, których należy unikać. Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa |
Autor: | Berriedale-Johnson Michelle |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Łatwe przepisy, z dostępnymi składnikami, zalecam gorąco
Kupiłam książkę mając nadzieję, że znajdę fajne przepisy. Tutaj jest ich niewiele.
Bardzo fajna książka. Może są niektóre produkty nie od razu do kupienia w osiedlowym sklepie, lecz można dodać zamienny składnik. Niezła cena, pomysłów i informacji wiele. Zalecam
Odnajdziesz tu dużo przepisów na potrawy nie zawierające glutenu z produktów dostępnych na rynku. Czasami zaskakujące i łatwe wykorzystanie produktów do stworzenia dania wolnego od glutenu. Zalecam
Książka ebook jest skierowana do typowo amerykańskiego społeczeństwa, bo w przepisach można znaleźć kilka produktów, które nie są ogólnodostępne w polskich sklepach. Jednak integralną element książki stanowią przepisy na dania, które stworzymy z dostępnych w polskich sklepach produktów. Do tego tabele, wykazy produktów, których należy unikać. Największy plus to fakt, że przepisy są świeże i niepowtarzalne, więc przy zakupie książki polskiej autorki nie dublują się, a ja mam 2 razy więcej pomysłów na zdrowe posiłki.
trochę książka ebook nie na nasze realia, trochę mnie odstraszyła ,ni zaglądam do niej, zamówiłamnie inną polskiej autorki.
Rzeczywiście książka ebook jest nie tylko bardzo dobrym poradnikiem dla osób, które mają alergię na gluten, lecz też dla wszystkich, którzy cierpią na kłopoty żołądkowe i chcą się ich jak najszybciej pozbyć. To co mi się najbardziej podoba to fakt, że mimo niepolskiego autora, dużo przepisów na dania i polecany produkty znajdziemy w każdym sklepie.
Idealny tutorial nie tylko dla osób, które nie mogą spożywać glutenu, lecz dla wszystkich tych, którzy chcą jeść zdrowo. W książce pdf zawarto wykazy produktów, które zawierają gluten i produktów bezglutenowych a także cenne porady odnośnie rozpoznawania uczulenia na gluten. Największą element książki stanowią jednak łatwe i szybkie przepisy na różnorodne potrawy bezglutenowe wraz z ich zdjęciami.