Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa

Alergia na gluten albo jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu – to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak też wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących  większą element naszej codziennej diety. Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne info o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania.  Jej główną element stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki – herbatniki, ciastka i pieczywo a także świąteczne uczty – na Wielkanoc a także Boże Narodzenie.W książce pdf znajdziesz: Przepisy na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. Rady, jak postępować na co dzień a także listę produktów, których należy unikać. Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa
Autor: Berriedale-Johnson Michelle
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • babolek2

    Łatwe przepisy, z dostępnymi składnikami, zalecam gorąco

  • Elżbieta Samolej

    Kupiłam książkę mając nadzieję, że znajdę fajne przepisy. Tutaj jest ich niewiele.

  • Edyta Misiak

    Bardzo fajna książka. Może są niektóre produkty nie od razu do kupienia w osiedlowym sklepie, lecz można dodać zamienny składnik. Niezła cena, pomysłów i informacji wiele. Zalecam

  • malgo

    Odnajdziesz tu dużo przepisów na potrawy nie zawierające glutenu z produktów dostępnych na rynku. Czasami zaskakujące i łatwe wykorzystanie produktów do stworzenia dania wolnego od glutenu. Zalecam

  • Małgosia Mirus

    Książka ebook jest skierowana do typowo amerykańskiego społeczeństwa, bo w przepisach można znaleźć kilka produktów, które nie są ogólnodostępne w polskich sklepach. Jednak integralną element książki stanowią przepisy na dania, które stworzymy z dostępnych w polskich sklepach produktów. Do tego tabele, wykazy produktów, których należy unikać. Największy plus to fakt, że przepisy są świeże i niepowtarzalne, więc przy zakupie książki polskiej autorki nie dublują się, a ja mam 2 razy więcej pomysłów na zdrowe posiłki.

  • DARIA SZMID-ROMAN

    trochę książka ebook nie na nasze realia, trochę mnie odstraszyła ,ni zaglądam do niej, zamówiłamnie inną polskiej autorki.

  • Braga

    Rzeczywiście książka ebook jest nie tylko bardzo dobrym poradnikiem dla osób, które mają alergię na gluten, lecz też dla wszystkich, którzy cierpią na kłopoty żołądkowe i chcą się ich jak najszybciej pozbyć. To co mi się najbardziej podoba to fakt, że mimo niepolskiego autora, dużo przepisów na dania i polecany produkty znajdziemy w każdym sklepie.

  • Pitynia

    Idealny tutorial nie tylko dla osób, które nie mogą spożywać glutenu, lecz dla wszystkich tych, którzy chcą jeść zdrowo. W książce pdf zawarto wykazy produktów, które zawierają gluten i produktów bezglutenowych a także cenne porady odnośnie rozpoznawania uczulenia na gluten. Największą element książki stanowią jednak łatwe i szybkie przepisy na różnorodne potrawy bezglutenowe wraz z ich zdjęciami.