Średnia Ocena:
Kuchnia bezwzględna
Błagam, czy możemy w końcu dać sobie spokój z jednoskładnikowymi daniami instant do zrobienia w kilka minut? Oczywiście, wszyscy jesteśmy zajęci. Wolałbym jednak, żebyśmy skoncentrowali się na prostym fakcie – idealnie przygotowane burgery nie rosną na drzewach. Postawmy sprawę jasno: jeśli w 9 na 10 przypadków kupujesz bulion w sklepie, to jest to smutne. I nawet mi cię nie żal. Lecz skąd niby miałbyś wiedzieć, jak smakuje prawdziwy bulion, jeśli od 50% do 80% jedzenia, które jadłeś, zostało zrobione przez kogoś innego? Masło, majonez, ser, pikle, sosy, bułki, ketchup… Świetna kuchnia musi być bezwzględna. Joshua Weissman pomoże ci wskoczyć na wyższy poziom gotowania, improwizować i składać dania tak, jak lubisz, z tego co lubisz. Bez żalu, wymówek i usprawiedliwień, z lekceważącym humorem, odrobiną sarkazmu i nad 100 wyśmienitymi przepisami. Nauczysz się z nimi przyrządzać dania, które na zawsze zmienią twoje kulinarne doświadczenia: steka smażonego sekretną sposobem ze steakhousów, fancy rybę w piwnym cieście, sałatkę Cezar twojego życia, pełne smaku wołowe pho, po którym zapłaczesz ze wzruszenia, idealnie złożonego, najpyszniejszego burgera na świecie. Joshua Weissman – kulinarny geniusz, charyzmatyczny i niepokorny szef kuchni zuchwale stawiający czoło gotowaniu instant. Prowadzi kanał na Youtubie, gdzie w autorskim cyklu „But Better” sieka, kręci, składa i marynuje dla własnej milionowej publiczności. „Cel Weissmana, by «przestać stawiać przeszłość na piedestale», nie wymaga przeprosin i jest mocno wspierany w tej książce, która zachęca czytelników do rozwijania swojej intuicji kulinarnej przy jednoczesnym zachowaniu znajomości podstaw.” Publishers Weekly „Te przepisy nie tylko uczą podstaw gotowania, lecz zostały też stworzone, by imponować i doskonale nadadzą się podczas wizyt gości, czy na wieczorne menu . Książka Kuchnia bezwzględna zaprojektowana z myślą o początkujących domowych kucharzach, zapewnia solidne instrukcje, smaczne przepisy i dużo zwrotów akcji, by mogli się nią cieszyć też doświadczeni kucharze.” Booklist Gotowanie to forma sztuki. Ekspresja. Jedna z tych rzeczy, które odróżniają nas, ludzi, od zwykłych zwierząt… na przykład od ptaka, który próbuje przelecieć przez szybę i uderza w nią raz po raz, choć jest przecież oczywiste, że nie uda mu się przez nią przebić nawet w trakcie próby #69. To także dla wielu wyjątkowo drażliwy temat. Myślę jednak, że najwyższy czas, by ludzie pogodzili się z faktem, że gotowanie nie jest już tym, czym było kiedyś. Jest o wiele, dużo lepsze. Tak naprawdę świat jedzenia i napojów właśnie dzisiaj jest najbardziej ekscytujący i różnorodny w historii ludzkości. Sami tego doświadczamy. A to dopiero początek. Chciałbym jednak skupić się na najważniejszym: przyjmijmy do wiadomości, że kuchnia się rozwija i cieszmy się tym rozwojem. To coś, z czym moi włoscy koledzy mają spory problem… lecz nie będziemy się w to zagłębiać. (Sorry, kochani, wiecie, że was uwielbiam. To tylko delikatny roast). Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia bezwzględna |
Autor: | Weissman Joshua |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
Rok wydania: | 2022 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia bezwzględna PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Pobierz PDF
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Kuchnia bezwzględna PDF transkrypt - 20 pierwszych stron:
Recenzje
Świetne commentary ze strony Joshua, tłumaczenie o dziwo nie jest dalekie od oryginału. Interesujące pomysły na najprostsze rzeczy. Upominek jak najbardziej udany!