Kuchnia bez pszenicy okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia bez pszenicy

„Kuchnia bez pszenicy” to już druga książka ebook dr. Williama Davisa o otyłości i chorobach związanych ze spożywaniem złych zbóż. W własnej nowej książce pdf kucharskiej twórca zawarł 150 inspirujących przepisów na dania bez pszenicy, a także ukazał sylwetki osób, które w myśl jego porad odrzuciły z domowego jadłospisu pszenicę i wróciły do zdrowia. Znajdziemy tu przepisy na energetyzujące śniadania, zdrowe i apetyczne obiady, a także desery i przepyszne wypieki bez pszenicy i glutenu! W myśl, że nie trzeba wcale rezygnować ze własnych ulubionych dań, twórca zamieścił szereg rad dotyczących robienia zakupów i gotowania, zamieniając złe składniki na te zdrowe.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia bez pszenicy
Autor: Davis William
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Bukowy Las
Rok wydania: 2013
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia bez pszenicy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia bez pszenicy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • kub-anka

    W moim przypadku to nie moda, tylko kłopoty zdrowotne (kłopoty z wchłanianiem) zmusiły całą rodzinę do odstawienia glutenu. Niby proste, a tak na prawdę szalenie trudne. Zmianę zaczęliśmy od kompletowania wiedzy i przygotowania mentalnego. Z Davisem Williamem to się udało!

  • Agnieszka Szydłowska

    Warto przeczytać. Zalecam dla osób które nie tolerują glutenu.

  • Beata Kielak

    Jeśli trafiasz na tę książkę, z pewnością nie jesteś tu przypadkowo. Idę o zakład, że co nieco wiesz już o glutenie, a Twoje poszukiwania nowego jedzenia bez glutenu rozpoczęły się zaraz po tym, jak uświadomiłeś sobie, że wszystko co do tej pory jadłeś było nim naszpikowane i żeby się go pozbyć z diety musiałbyś zostać warzywo- i mięsożercą :) Otóż nie :) Książka ebook Williama Davisa to kopalnia wiedzy, o tym, w jaki sposób przygotować nasze ulubione posiłki w nieco zmienionej formie - bez glutenu. Książka ebook dla osób, które lubią eksperymentować i nie boją się postać nieco dłużej w kuchni, po to by stworzyć smaczne, aromatyczne i bezglutenowe danie. Zalecam nie tylko osobom, które odczuwają nietolerancję, lecz każdemu, kto chce się pozbyć uczucia ciężkości i po prostu żyć zdrowiej :)

  • asik80

    Lektura bardzo przyjemna . Niestety w naszym państwie niektóre produkty są ciężko dostępne , więc nie da się przetestować niektórych przepisów.

  • Ewelina Trzaska

    Bardzo niezła ksiazka dla osob ktore chca albo musza gotowac bez glutenu. Nie tylko posiada przepisy lecz tez wyjasnia o co chodzi z pszenica i glutenem. Polecam.

  • Katarzyna Blukacz

    ksiazka była idelanym upominkiem dla przyjaciółki która własnie przeszla na diete i potrzebowala inspiracji. sama jak ja przegladałam to mnie nie zachwyciła. dużo produktów cięzkodostepnych w zwyczajnych sklepach. jestem za tym żeby polacy kupowali ksiazki spisane przez polaków ponieważ czesc rzeczy do wykonania niektórych dan po prostu nie zjadziemy nawet w wiekszych miastach. Nie kupiłabym dla siebie

  • Maja Chmielewska

    Ksiażka była dla mnie odryciem. Od bardzo dawna interesuję się zdrową żywnością i próbuję zrezygnować z jedzenia niewłaściwych zbóż. Jednakże znalezienie smacznych przepisów jest trudne, dzięki tej książe to mi się udało. Interesujące i sameczne przepisy bez złych zbóż to cecha charakterystyczna tej ksiażki kucharskiej.

  • Andrzej Piątek

    Interesująca książka, zawiera bardzo wiele informacji na temat wpływu pszenicy na metabolizm człowieka. Polecam.

  • MW

    najlepiej wszystko przeczytać samemu!!!Ale ta pozycja do mnie niestety nie przemawia!!!być może nie przebudziłam się na zdrowe życie jeszcze do końca!!! Dla mnie to czego szukałam to głównie przepisy, coś prostego żebym sobie mogła poradzić...te przedstawione są dla mnie zbyt skomplikowane

  • agkarw

    Davis William uczy nas w sposób praktyczny jak żyć bez pszenicy - jak zastępować tradycyjną kuchnię gotowaniem bez glutenu, lekko i zdrowo. Wiele przydatnych i inspirujących przepisów. Polecam.

  • celcal

    Wspaniałe przepisy. Już wiem czym zastępować mąkę. Twoje życie bez glutenu nie musi być nudne.

  • kulinarnaczytelnia.pl

    Davis zaczepnie stwierdza, że gdyby winą za wszystkie nasze dolegliwości obarczyć zieloną paprykę, od jutra większość ludzi przestałaby jeść to warzywo, bez większego smutku. Z pszenicą jest wiele trudniej. Tak samo trudno, jak z odstawieniem papierosów w przypadku nałogowego palacza czy z porzuceniem narkotyków po wielu latach życia „na haju”. Tak właśnie funkcjonuje gluten. Jest nam z nim wygodnie, zawsze jest pod ręką, wysłucha i pocieszy kiedy trzeba. Z nim chleby są doskonale pulchne, a ciasteczka perfekcyjnie kruche. Tylko nasze ciało nic z tego nie ma, poza chwilową euforią krótko po spożyciu, a potem coraz to innymi kłopotami ze zdrowiem, wyglądem, psychiką, samopoczuciem... Jeśli bylibyście w stanie jeszcze dzisiaj pożegnać się z zieloną papryką, potraktujcie pszenicę i gluten tak samo. Czas leczy rany i żywieniowe zachcianki. W tym „związku” bądźcie egoistami – zróbcie to dla siebie, nie oglądając się na uczucia pączków ani razowych makaronów. Rozstańcie się bez żalu. Ta książka ebook na pewno wam w tym rozstaniu pomoże, dzięki obszernej części teoretycznej i licznym przepisom kulinarnym.

  • bożena Czatrowska

    Interesujące informacje, kluczowe fakty i ostrzeżenia w stosunku do naszego żywienia. Mnóstwo niezłych przepisów lecz niektóre nie "pasują" do polskich realiów żywieniowych.

  • greyhound

    Bardzo interesujaca lektura. Warta przeczytania i zastanowienia sie ponad swoja kuchnia

  • Magdalena Mościńska

    Jest to książka ebook kucharska dotycząca zdrowego odżywiania się bez produktów zawierających pszenicę i gluten. Książka ebook zawiera nad 460 stron z przepisami na łatwe i proste do wykonania posiłki. Niestety dużo podanych w niej składników bardzo ciężko dostać, może łatwiej korzystając z zakupów przez internet albo jeśli w naszym mieście znajdują się sklepiki ze zdrową żywnością. Produkty te są niestety drogie. W książce pdf jest również bardzo mało zdjęć, ponieważ tylko 16 stron. Między przepisy twórca wplata „historie sukcesu” własnych pacjentów, opowiadających o tym jak dieta bezpszenna odmieniła ich życie, ile zbędnych kilogramów zrzucili dzięki niej i z jakimi chorobami albo dolegliwościami się pożegnali.

  • paulina3

    Dzięki tej książce pdf dokonałam przełomu w swoim życiu. Od dzidziusia byłam uczona, że śniadanie to chlebek albo bułeczka, a teraz bez mrugnięcia okiem przechodzę w sklepie obok półki z pieczywem. Co więcej? Odstawiając pszenicę raz na zawsze pożegnałam się ze wzdęciami i bólami żołądka, czuję się lżejsza i po prostu szczęśliwsza. Nie wyobrażałam sobie życia bez pszenicy, a teraz nie wyobrażam sobie życia na pszenicy. Fantastyczne przepisy na śniadania, obiady i kolacje. Goście, których częstuję moimi "nowymi" posiłkami nawet nie odczuwają różnicy w smaku, a zdrowie się poprawia:)

  • Mercina

    Super książka, która zawiera bombę informacji o wpływie pszenicy na ludzki organizm. Mnie najbardziej urzekły przepisy, które są w książce. Nigdy nie wyobrażałam sobie, żeby zrobić pieczywo bez mąki pszennej czy pyszne ciasteczka. A jednak można:) I można żyć zdrowo, nie tuczyć się, a jeść słodkości. Polecam!

  • mgrkoziel

    Stosując dietę dr Davisa udało mi się zrzucić 10 kg i utracić 15 cm w brzuchu, który był moim utrapieniem od dziecięcych lat. Poza tym nie pamiętam, żebym lepiej się czuł. Kuchnia bez pszenicy, to poradnik, jak nieźle się odżywiać rezygnując z produktów mącznych. W książce pdf jest mnóstwo smacznych i niskokalorycznych przepisów na zdrowe i odżywcze posiłki. Jeśli macie kłopoty z nadwagą, to koniecznie przeczytajcie.

  • Oseska

    Wiele słyszałam o diecie bezglutenowej, jednak rezygnacja z produktów pszenicznych wydawała mi się zawsze jakąś abstrakcją. Postanowiłam jednak dowiedzieć się trochę więcej o takim sposobie odżywiania i przyznaję, że naprawdę przekonałam się do takiej kuchni w 100%. Zalecam najpierw "Dietę bez pszenicy", później "Kuchnię bez pszenicy" jako przydatne i praktyczne uzupełnienie.

  • Trida

    Pierwszą książkę "Dieta bez pszenicy" dostałam od koleżanki, drugą "Kuchnia bez pszenicy" kupiłam już sama. Jestem gotowa na świeży styl życia - bez pszenicy. Dzięki tej książce pdf przekonałam się, że potrawy bez pszenicy wcale nie muszę być niesmaczne, brzydko wyglądające i mało syte. Potrawy bez pszenicy są wiele lepsze niż z pszenicą. Dodatkowo fotografie osób, które przeszły na dietę bez pszenicy dodają tylko motywacji. Polecam!