Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Restrykcyjne pożywienie, czyli Raw Food, zyskuje coraz większą sława na całym świecie. Coraz więcej autorytetów z dziedziny zdrowia zachęca do sięgania po restrykcyjne produkty. Dotychczas kłopot stanowiło jednak skomponowanie z nich smacznych dań, lecz z tym już koniec. Wszystko za sprawą tej książki. Jej autorka jest założycielką prestiżowej restauracji z restrykcyjnym pożywieniem w znanym londyńskim hotelu. W własnej debiutanckiej książce, której prawa zostały jeszcze przed premierą sprzedane do wielu krajów, dzieli się swoim kulinarnym doświadczeniem. Dzięki zastosowaniu przepisów zawartych w tej publikacji zapewnisz sobie wiele więcej energii niż dotychczas a także lepsze trawienie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i poznasz zasady smakosza surowej diety. Zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków ważnych dla zdrowia człowieka a także dowiesz się, które dania dostarczą Ci najwięcej poszczególnych mikroelementów. Świadomie zaopatrzysz własną spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala też dużo mitów dotyczących białka. Bogato ilustrowana publikacja zawiera przepisy na niesamowicie smaczne i proste w przygotowaniu dania. Odnajdziesz tu wskazówki, jak przyrządzić prozdrowotne śniadania, przystawki, zupy, dania główne, sałatki, desery, napoje, dania na imprezy a także dla dzieci. A wszystkie one zostały opracowane w zgodzie z zasadami kuchni typu Raw Food.Surowo, czyli smacznie i zdrowo.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania |
Autor: | Maher Tanya |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Szczerze podziwiam ludzi, którzy zmienili własny sposób odżywiania na stuprocentowo surowy. Owszem, sama spożywam spore ilości takiej żywności, jednak są to głównie świeże owoce i warzywa czy sałatki a także smoothies, a także soki. Nie ukrywam, że bardzo mnie korci, żeby kiedyś spróbować zrobić restrykcyjną zupę, restrykcyjny sernik czy nawet pizzę. Brzmi dosyć absurdalnie, smakuje dziwacznie, lecz jakie ogromne korzyści ma to dla naszego zdrowia! W końcu restrykcyjna żywność jest całkowicie nieprzetworzona, a gotowanie czy pieczenia dezaktywuje enzymy znajdujące się w zieleninie, które są niezbędne dla naszego organizmu. Restrykcyjne pożywienie to najzdrowsze, co możemy sobie zafundować.Mimo że nie jestem typową witarianką, to bardzo chętnie sięgam po każdą książkę związaną z tym tematem. Być może kiedyś w końcu spróbuję jakiegoś przepisu i stanie się on moim ulubionym – wiem jedno, wydaje się, że jest to łatwy sposób odżywiania, lecz mój brak cierpliwości prawdopodobnie by się z nim nie pogodził. Dużo przepisów wymaga zastosowania dehydratora i suszenia w nim potraw przez nawet 12 godzin, a czasem i więcej! Trudno coś takiego osiągnąć, gdy się nie siedzi cały czas w domu… Zdecydowanie bałabym się zostawić urządzenie elektryczne włączone do prądu na 8 godzin, gdy ja jestem gdzieś indziej. W książce pdf Tanyi Maher można oczywiście znaleźć też takie przepisy, które nie wymagają użycia takowych środków, lecz wydaje mi się, że tutaj akurat sprawdza się powiedzenie, że im więcej pracy, tym lepszy efekt. Zrobienie sałatki zajmuje parę minut, zrobienie witariańskiej pizzy już nieco więcej…Jednakże wszystkie przepisy zaprezentowane przez autorkę są przedstawione w bardzo interesujący sposób. Są podane nie tylko składniki i sposób przygotowania danej potrawy, lecz także krótki opis dotyczący tego, skąd się wziął na nią pomysł i jakie korzyści zdrowotne dzięki niej osiągniemy. Takie dodatkowe fragmenty bardzo przypadły mi do gustu! Znajdziemy tutaj pomysły na podstawowe dania, czyli śniadania, obiady i nawet desery, lecz też na smaczne i pożywne soki, smoothie a także zupy. Co ciekawe, nie brakuje tutaj nawet menu przeznaczonego specjalnie dla dzieci a także na przyjęcia – to coś, czym z pewnością zaskoczycie własnych gości! Restrykcyjny sernik? Proszę bardzo! W książce pdf nie brakuje też kolorowych i bardzo zachęcających zdjęć! Początkowe strony skupiają się też na takich podstawach, jak to, jakie korzyści czerpie się z surowej diety, jakie produkty będą nam potrzebne czy jaki sprzęt kuchenny powinniśmy mieć. Autorka rozwiewa też wszelkie mity dotyczące niedoborów białka, wapnia czy witamin. „Kuchnia Raw Food” to bardzo przyjemna, barwna i motywująca książka. Poruszająca jest sama historia autorki o tym, co doprowadziło ją do takiej zmiany sposobu odżywiania. Cudowne jest to, że zaszła w tym tak daleko, założyła nawet swoją restaurację, w której serwuje restrykcyjne dania. Jeżeli będziecie kiedyś w Londynie, to koniecznie się za nią rozejrzyjcie! Czy restrykcyjne odżywianie jest możliwe biorąc pod uwagę dostępność wszystkich produktów w sklepach? Myślę, że jak najbardziej. Trzeba tylko chcieć, zmotywować się do działania i zacząć! Nie trzeba od razu całkowicie przechodzić na dietę Raw, sama zapewne się na to nigdy nie zdecyduję, lecz zdecydowanie warto wprowadzić więcej tego typu produktów do własnej diety. Zapewni nam to dobre zdrowie i samopoczucie, sporą dawkę energii, a i możliwe będzie odkrywanie świeżych smaków! www.bookeaterreality.blogspot.com
Dostałam tę książkę w prezencie ♥ Jest to pierwsza książka ebook kucharska, którą przeczytałam od deski do deski! Nie byłam zwolenniczką "surowego jedzenie", lecz przepisy autorki są tak inspirujące, że nie mogę się doczekać, żeby wprowadzić pewne restrykcyjne posiłki do własnego codziennego menu!
Idealna książka. Od dłuższego czasu śledziłam blog autorki i wieloma przepisami się zachwyciłam, reszta rodziny również ma własne ulubione :) potrawy. Przepisy są bardzo smaczne, proste i nawet osoba nie mająca doświadczenia w kuchni sobie poradzi. Dlatego zalecam wszystkim łasuchom miętowy baton czekoladowy a także inne niezwykłe dania.
Z dużym zainteresowaniem oglądam wszelkie programy poświęcone gotowaniu. W jednym z nich, już w którejś edycji z rzędu, pojawiło się zadanie związane z kuchnią typu Raw Food. Profesjonalni kucharze występujący w programie narzekali, jaka to trudna kuchnia i zrobili dania, które diametralnie odstawały wizualnie od ich wcześniejszych dokonań. Pomyślałam sobie wtedy: Oho… taka to kuchnia, co nawet profesjonaliści się na niej wykładają. Dopiero ta książka ebook uświadomiła mi, że kuchnia typu Raw Food może nie tylko cieszyć ciało, lecz i dopieszczać smakowo i wizualnie. Trzeba po prostu znać dobre przepisy. A najlepsze są w tej publikacji.