Kuchnia Polska dla każdego okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia Polska dla każdego

Kuchnia polska dla każdego to nowoczesna w formie i tradycyjna w treści książka ebook kucharska. Są tu tradycyjne dania kuchni polskiej, lecz nie tylko… Fan własnoręcznie przygotowanych dań znajdzie tu: • Przystawki, dania mięsne a także rybne, a także zupy, ciasta i desery; • Praktyczne rady i porady dotyczące przygotowania potraw; • Opisy wielu słynnych i mniej słynnych przypraw.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia Polska dla każdego
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Bellona
Rok wydania: 2013
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia Polska dla każdego w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia Polska dla każdego PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Agnieszka Kinach

    Myślałam, że kupuję klasyczną Kuchnię Polską a tu dostałam książkę kucharską z wybranymi przepisami z kuchni polskiej.

  • emik84

    Lubię gotować, szczególnie gdy w grę wchodzi kuchnia tradycyjna, taka nasza – polska. Moją uwagę zwróciła w związku z tym właśnie publikacja pt. „Kuchnia polska dla każdego” i jak się potem okazało był to strzał w dziesiątkę ;)Książka jest kopalnią pomysłów, dzięki którym możemy wyczarować w własnej kuchni wspaniałe smakołyki. Co kluczowe przepisy skierowane są do szerokiego grona odbiorców. Coś dla siebie znajdą tutaj zarówno amatorzy jak i bardziej doświadczeni fani kuchni. Przepisy natomiast są bardzo różnorodne i komfortowo dla czytelnika posegregowane w paru kategoriach: Przystawki i przekąski, Zupy, rosoły i buliony, Dania mięsne (wołowina, baranina, cielęcina, wieprzowina), Dania z drobiu (indyk, kurczak, kaczka, gęś), Ryby i owoce morza, Pączki i faworki, Potrawy mączne, Warzywa i sałatki, Konfitury, wypieki i desery. Dla każdego coś smacznego ;)W każdym z działów znajdziemy popularnie słynne i lubione potrawy. Tuż obok nich każdorazowo znajduje się kolorowa ilustracja gotowego dania, zrozumiały i konkretny opis wykonania a także lista niezbędnych składników. W większości są to potrawy wymagające małego nakładu pracy i czasu a to oczywiście bardzo mnie cieszy. Poza tym składniki potrzebne do realizacji przepisów są ogólnodostępne i bez problemu możemy się w nie zaopatrzyć. Bardzo spodobała mi się kolorowa szata graficzna lektury a także sam jej układ. Każdy dział ma inny kolor, jest przejrzyście i czytelnie mimo iż na jednej stronie znajdują się zazwyczaj dwa przepisy. Przy takiej publikacji pracuje się więc naprawdę bardzo miło a z doświadczenia wiem, że to naprawdę zachęca do działania ;)Lektura może z powodzeniem posłużyć nam nie tylko do przyrządzania codziennych posiłków lecz też do przygotowania menu jakiegoś rodzinnego spotkania czy przyjęcia. Już zdążyłam skorzystać z niej kilka razy i wiem, że jeszcze nie raz to zrobię ponieważ jest naprawdę świetna. Polecam, myślę, że taka lektura powinna zasilić biblioteczkę zarówno każdego kto chociaż czasami chciałby zabłysnąć w kuchni jak i osób zajmujących się tym na co dzień ;)