Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych okładka

Średnia Ocena:


Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych

Choć w Arendelle zimą bywa mroźno i pada śnieg, nie widuje się tam niedźwiedzi polarnych. To się jednak wkrótce zmieni... Nagle na obrzeżach miasta pojawia się niedźwiedzia rodzina i zaczynają się kłopoty. Olaf od razu czuje sympatię do przybyszy, lecz Anna i Elsa postanawiają się dowiedzieć, dlaczego zwierzątka przyszły do ludzi i co można zrobić, aby wróciły do domu, do rodzinnej Arktyki.

Szczegóły
Tytuł Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych
Autor: David Erica
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Egmont Polska Sp. z o.o.
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Pobierz PDF

Nazwa pliku: Kajmakowy sernik na zimno na spodzie brownie _ Kwestia Smaku.pdf - Rozmiar: 210 kB
Głosy: 0
Pobierz

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Agnieszka Szyba

    Super, fajnie napisana, moja córka ciągle prosi o czytanie.

  • Anna Materka

    Książka ebook godna polecenia akurat dla dziewczynek w wieku szkolnym w dobrej cenie.

  • Katarzyna

    super książka ebook o losach Elsy i Anny napisana dla małych fanek losów osób z Krainy Lodu

  • ziolo78

    Bardzo ładne wydanie. Treść i sama fabuła oparta na bajce w sam raz dla młodego czytelnika.

 

Kraina Lodu. Anna i Elsa. Tajemnica niedźwiedzi polarnych PDF transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 KAJMAKOWY SERNIK NA ZIMNO NA SPODZIE BROWNIE Z krówkami i orzechami pekan, z polewą czekoladową SKŁADNIKI / OK. 16 PORCJI PRZYGOTOWANIE SPÓD BROWNIE SPÓD BR​OWNIE 100 g masła Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Masło pokroić w kostkę i 100 g gorzkiej czekolady włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i cały czas mieszając roztopić na małym ogniu, zdjąć z ognia. 2 małe jajka (temp. pokojowa) W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z 100 g cukru cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować 70 g mąki lub wymieszać rózgą na gładką masę. szczypta soli Dodać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia, zmiksować na 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jednolite ciasto. Dno formy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Wyłożyć ciasto i wstawić do piekarnika na ok. 20 minut, aż ciasto lekko urośnie. MASA KAJMAKOWA Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 1 i 1/2 łyżki stołowej żelatyny spożywczej (nie - fix) MASA KAJMAKOWA 500 g mascarpone Do większej miski wlać 4 łyżki wrzącej wody, wsypać żelatynę i 250 ml śmietanki kremówki 30% rozpuścić, co chwilę mieszając. Ostudzić. (schłodzonej) ok.  450 - 500 g kajmaku z puszki Mascarpone i śmietankę ubijać razem mikserem przez ok. 2 minuty na puszystą i gęstą masę. Dodać 2/3 kajmaku z puszki i ubijać jeszcze przez ok. 30 sekund. DEKORACJA Dodawać po łyżce ubitej masy do żelatyny (ostudzonej ale jeszcze płynnej), za każdym razem mieszając rózgą lub łyżką 100 g orzechów pekan (pamiętając, że masę dodajemy do żelatyny a nie odwrotnie). Strona 2 kilka krówek Po połączeniu wszystkich składników wyłożyć masę na ostudzony 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej spód brownie. 2 łyżki oleju DEKORACJA Na wierzch wysypać posiekane orzechy oraz pokrojone na kawałeczki krówki. Wstawić do lodówki do stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. W międzyczasie lub przed podaniem (jak nam wygodniej) polać deser resztą kajmaku (podgrzać go w rondelku z łyżką mleka) oraz roztopioną z olejem czekoladą.