Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kombucha inaczej zwana grzybem herbacianym to pradawny ludowy środek leczniczy, który był używany w Chinach już 2000 lat temu. Obecnie przeżywa własny renesans, a jego właściwości zdrowotne są doceniane na całym świecie, też przez gwiazdy z Hollywood. Dzięki Autorowi teraz i Ty możesz sam przygotować z niego piękny napój i cieszyć się jego smakiem a także doskonałym działaniem.Kombucha zwana po polsku kombuczą to orzeźwiający i zdrowotny eliksir otrzymywany poprzez przefermentowanie herbaty (najczęściej czarnej albo zielonej) z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy w symbiozie kolonii bakterii i drożdży. Napój jest słodko-kwaśny, lekko musujący i przypomina w smaku sok jabłkowy. Zawiera olbrzymią ilość witamin z grupy B a także witaminę C i dużo innych cennych witamin a także kwas mlekowy, octowy, szczawiowy, glukoranowy, masłowy, nukleinowy, aminokwasy i enzymy. Po jego wypiciu czujemy się wzmocnieni i pełni energii. Jest środkiem zapobiegającym wielu chorobom. Skutecznie pomaga w leczeniu raka, funkcjonuje wspomagająco przy zaburzeniach łaknienia, w przypadkach utraty ostrości wzroku, w chorobach stawów, nerek, wątroby i włosów. Usuwa także z organizmu toksyny, reguluje ciśnienie krwi, stabilizuje poziom cholesterolu a także ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej. W tej książce pdf Twórca objaśnia nie tylko czym jest kombucha i jakie ma działanie, lecz także jak przygotować z niej zdrowotny eliksir długowieczności. Podpowiada też jak hodować grzyb herbaciany i dbać o jego świeżość. Ta publikacja uznawana jest za „Biblię kombuchy”.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kombucha. Cudowny grzyb herbaciany o leczniczych właściwościach |
Autor: | Gunther W. Frank |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook Franka w sposób skuteczny przekonuje wątpiących i nie tylko do stosowania kombuchy. Przytoczone efekty badań prowadzone w różnorakim czasie na świecie, pozwalają na wybranie optymalnej receptury i sposobu stosowania jak też potwierdzają piękne właściwości grzybka. Zalecam
Kiedyś u koledzy wypiłam herbatkę kombuchową i do tej pory pamiętam jej smak, była bardzo dobra, orzeźwiająca i wzmacniająca. Nie wiedziałam wówczas, że ten napój przygotowuje się na bazie grzyba zwanego kombuchą, który ma zdrowotne właściwości. Ostatnio właśnie przypomniałam sobie o niej i natrafiłam na tę książkę, która jest kompletnym poradnikiem na temat kombuchy pod każdym jej względem. Pochłonęłam ją w całości i od razu wzięłam się za tworzenie tego cudownego eliksiru. Przygotowałam sobie litrowy słoik, grzybek, który wcześniej zamówiłam a także zieloną herbatę, którą bardzo lubię. Wzięłam się ostro do pracy i razem z książką krok po kroku tworzyłam napój, który już za 3 dni będzie gotowy. Jestem tak bardzo podekscytowana, bo wszystko przebiegło poprawnie i wygląda tak jak twórca opisuje. Wierzę, że pijąc go codziennie moje bóle migrenowe, które od dawna mi dokuczają wkrótce miną.