Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Koktajle pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Koktajle Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Koktajle
Wszechstronny przewodnik barmana: przepisy na nad 600 koktajli, słynne i lubiane drinki. Info o alkoholach i podstawowych technikach barowych: o tym jak mierzyć, mieszać i nalewać drinki. Fotografie kolejnych etapów takich czynności, jak oszranianie szklanki, użycie shakera czy wykonywanie dekoracji.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Koktajle |
Autor: | Stuart Walton |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Arkady |
Rok wydania: | 2004 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Koktajle PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook zawiera bardzo wiele przepisów, lecz raczej dla osób, które posiadają bardzo wielki barek i pasję do drinków. Na okazjonalne stosowanie na domowym przyjęciu ciężkie do realizacji.
Duzo przepisow dzielonych na kategorie, co ulatwia szukanie, troche opisow alkoholi,histori itp przyrzadow i technik. Ladne zdjecia. Ogolnie korzystam i jestem zadowolona.
Stuart Walton jest autorem książki Koktajle. Wydana przez Arkady w 2014 roku pozycja zawiera nad 600 przepisów na drinki z różnorakich alkoholi.Już w starożytności wytwarzano alkohol. Początkowo były to piwa i wina. Stosowano je do celów kulinarnych. Później zaczęto sądzić je za środek idealny do leczenia. Ciągłe udoskonalanie sztuki destylacji pozwoliło na wytwarzanie nalewek. Później przyszedł czas na wódkę i likiery. Do najmocniejszych alkoholi należą dżin, wódka, rum, whisky, tequila czy brandy. W rozdziale dotyczącym opisu alkoholi pojawiło się dużo typów napojów, które są mniej albo bardziej znane. Także wina i szampany znalazły tu własne miejsce. Kilka stron zajmuje także opis likierów. Dodatkowo zaprezentowano bezalkoholowe składniki koktajli. W książce pdf znajdziemy również epizod o pracy barmana – potrzebnych mu sprzętach czy rodzajach kieliszków. Twórca nie zapomniał również o ozdobach. Kilka trików dotyczących ładnie wyglądających drinków opisano w rozdziale „Techniki wykonania”. Tutorial zawiera również info o tym, kim jest barman, jak przygotować przyjęcie z udziałem alkoholu i jak wpływa on na zdrowie.Książka ta jest nie tylko podręcznikiem dotyczącym mieszania alkoholi. To kompendium wiedzy na temat tego, jak wytwarzano alkohol, jak produkuje się go teraz, z czym łączyć dane trunki, jak podawać drinki. Element teoretyczna jest interesująca – zawiera dużo przydatnych informacji, które pomogą w przygotowaniu dobrego koktajlu. Element złożona z przypisów została podzielona dość logicznie. Starczy szukać pomysłu na drinki, znając ich bazę. Gdy mamy w domu dżin, otwieramy epizod z nim związany i wiemy, że na jego podstawie możemy przygotować m.in. Orange Blossom. Każdy drink został krótko scharakteryzowany – opisano jego smak, sposób podania i czas, w którym się on sprawdzi. Składniki i sposób przygotowania są bardzo dokładne, a dołączone fotografie wzbogacają treść. Zalety pozycji to przede wszystkim jej szczegółowość. Każda czynność, narzędzie, rodzaj alkoholu opisano dokładnie i ciekawie. Na stronach znajdziemy ramki z uwagami, które mogą przydać się podczas przygotowywania koktajli. Warto również zwrócić uwagę na zdjęcia. Są naprawdę cudownie wykonane, a papier, na którym wydrukowano całą pozycję, funkcjonuje na ich korzyść. Nie obrazują one tylko gotowych drinków, lecz również pokazują, jak wykonać ozdoby, lub prezentują narzędzia i szkło. W pierwszym rozdziale znajdziemy również ryciny, które prezentują zamierzchłe metody wytwarzania alkoholi.Autor podszedł do własnego zadania naprawdę profesjonalnie. Nie dał czytelnikowi książki kucharskiej, a kompendium wiedzy na temat alkoholi. W własnych opisach nie nudzi, wszystko jest jasne. Można uznać, że jest to idealnie napisana książka, która na pewno spodoba się tym, którzy chcą zabłysnąć w towarzystwie znajomością drinków. Dodatkowo znajdziemy tu epizod poświęcony napojom bezalkoholowym, a słowniczek pozwoli poznać podstawowe pojęcia ze świata koktajli.Muszę przyznać, że jestem pełna podziwu. Spodziewałam się lektury dotyczącej jedynie sposobów mieszania alkoholi, a dostałam małą encyklopedię na ich temat. Cudownie wydana, bogata w informacje, ze idealnymi fotografiami sprawdzi się podczas niejednego przyjęcia. Zalecam nie tylko wielbicielom mocniejszych trunków. To interesujący przewodnik po świecie alkoholi, który wzbogaci waszą wiedzę. Uważajcie jednak – niektóre fotografie potrafią wywołać ślinotok.