Kluski okładka

Średnia Ocena:


Kluski

Kluski to comfort food – jedzenie, które otula, daje komfort, poprawia nastrój. To ciepłe wspomnienia przywodzące na myśl kuchnię ukochanej babci. To jednocześnie temat równie emocjonujący, co bigos czy sałatka jarzynowa – każdy ma własną faworytkę, nazewnictwo, przepisy i opinię o tym, czym jest, a czym nie jest kluska. By je przygotować, zazwyczaj potrzeba tylko paru tanich składników, podczas gdy możliwości są nieskończone. Do tego idealnie poddają się weganizowaniu, są wyjątkowo plastyczne i nieźle komponują się nie tylko ze swojskimi, lecz także z dzikimi dodatkami. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Kluski
Autor: Nawrocka-Olejniczak Paulina
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Marginesy
Rok wydania: 2025
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kluski w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kluski PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • kati_p

    Wreszcie mam! Cudowna książka, solidny tom w grubej oprawie, a w środku lekko podana historia z wieloma anegdotami i masa przepisów (często zaskakujących!). Już mam smaka na kluski!

  • Anonim

    Merytoryczna i fascynująca podróż przez historię polskiej kluski. Wspaniałe przepisy, a do tego przepiękne wydanie, perełka na półce!

  • Aleksandra

    Fantastyczna książka! Wartościowa treść w pięknym wydaniu, encyklopedia Klusek, a na deser azjatycki smaczek ;) polecam!

  • Anonim

    Książka ebook zalecana przez pustych celebrytów = Katarzynę Czajkę Kominiarczuk (Zwierz Popkulturalny) a także Michała Hanczaka z radia ESKA

  • Natalia

    Świetne! Przejrzyste i cudowne

  • Anonim

    ***

  • Kasia

    Jedna z najładniejszych i najcieplejszych ebooków o jedzeniu. Ponieważ to nie książka ebook kucharska, to kompendium wiedzy i historii o kluskach. Napisana z sercem, składa hołd kuchniom naszych babć. Idealna nie tylko do domowej biblioteki, lecz również jako pomysł na prezent.

  • Martyna

    Super książka! Słucham podcastu Pani Pauliny, czekałam na "Kluski" i nie zawiodłam się.

  • Anonim

    ***

  • Anonim

    To jedna z tych książek, które są zrodzone z pasji i które tą pasją skutecznie dzielą się z czytelnikiem. Nigdy bym nie przypuszczał, że będę z wypiekami na twarzy czytał jakąkolwiek ksiażkę natury gastronomicznej, a co dopiero o tematyce klusek! Serdecznie zalecam dla siebie lub na niezwykły upominek (wydanie jest przepiękne!)

  • Anonim

    Ależ to jest cudownie wydana książka! Cudowne kolory, czcionki, twarda oprawa. A w środku śliczne, kolorowe zdjęcia, na których widok leci ślinka i człowiek od razu staje się głodny 🤤 są również różnorakie ciekawostki no i masa przepisów. Nie ma szans, że po otwarciu książki nie zrobisz klusek na obiad! Naprawdę niezła robota :)

  • Barbara

    Wreszcie wszystkie przepisy na ukochane kluski w jednym miejscu! A i tyle nowych, nieznanych, do odkrycia. W dodatku tak prześlicznie wydana, w pięknej eleganckiej oprawie, a w środku z multum zabawnych ilustracji. To coś więcej niż książka ebook kucharska, to zdobycz kolekcjonerska. Będzie doskonała na prezent.

  • Paweł

    to książka, która przyciąga nie tylko przepisami, lecz również pięknym wydaniem, bardzo doceniam jej design i cudowne wydanie. Choć rzadko gotuję, wiem, jak bardzo moja małżonka wielbi kluski – dzięki tej książce pdf ich przygotowanie może stać się dla nas wspólną, przyjemną chwilą. Estetyka i prostota przepisów sprawiają, że nawet dla początkujących to prawdziwa kulinarna inspiracja!

  • Weronika

    Prześlicznie wydane kompendium wiedzy o kluskach i znacznej części naszej kulinarnej historii! Posiadanie tej książki to wielka wizualna i merytoryczna przyjemność. Super przepisy, można się dużo nauczyć i poeksperymentować!

  • Bartłomiej

    Prześlicznie wydana ksiązka!

  • anonymous

    Książka ebook to prawdziwe cudo w twardej, pięknej okładce, z idealnym wstępem, interesującymi poradami i oczywiście mnóstwem przepisów na kluski. Do tego prześliczne ilustracje, zarówno te w postaci rysunków jak i zdjęć do przepisów, aż chciałoby się natychmiastowo je zrobić i zjeść. Właśnie odebrałam przesyłkę z księgarni i jestem zachwycona. Podziw dla autorki, gratulacje dla wydawnictwa !!!

  • Żona Szeryfa

    Wydanie sztos! Teoretyczny wstęp o historii klusek czyta się jak najlepszą opowieść sensacyjną. A przepisy? Od razu chce się człowiek zamknąć w kuchni i kulać kluseczki;).

  • Bartłomiej

    Jest tu jakiś troll wrzucjący 1 bez komentarzy lecz ksiązka sie broni. Miłego dnia!

  • Marcin

    Kluski to życie - idealna książka ebook dla osób wychowanych na babcinej stolnicy!

  • Anonim

    I have bought this book for my Polish girlfriend. She really enjoyed it!

  • Maja Jaworska

    Idealna publikacja i wartościowe treści!

  • Karolina

    Jako nauczycielka jogi, która wielbi kluski śląskie, „Kluski. Teoria i praktyka” Pauliny Nawrockiej-Olejniczak to dla mnie prawdziwa perełka. Książka ebook łączy tradycję z nowoczesnością, inspirując do kulinarnych eksperymentów, także w odsłony wegańskiej. Każdy przepis to celebracja prostoty, smaku i ciepła – idealne połączenie, by odnaleźć równowagę nie tylko na macie, lecz i w kuchni!

  • czlek

    Prześlicznie wydana książka ebook o polskich kluskach. I to nie tylko książka ebook z przepisami! Historia, badania, nawet opowiadanie o językowej stronie kluski! Perełka na rynku polskich ebooków kulinarnych.

  • Anonim

    Dawno mnie tak książka ebook nie wciągnęła. Na prawdę idealnie napisana.

  • Przemek Bialous

    Niezła ksiazka - doskonała na moje gotowanie w Australii

  • anonymous

    Cudowna, cudownie wydana książka!!!

  • Anonim

    Najlepsze kluseczki na świecie ;)

  • anonymous

    Idealna książka, gorąco zalecam

  • Anonim

    Gorąco Polecam! Czyste złoto!

  • Anonim

    Pisane sercem o jedzeniu. Dobre sprawdzone połączenie .