Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby okładka

Średnia Ocena:


Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby

Zdrowie zakręcone w słoikach "Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską" to następna książka ebook pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, bo naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest niezwykle zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy albo chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste! W książce pdf znajdziesz: porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej, porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane, inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas, sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach. Dla fanów koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu albo diety można wykorzystać fermentowany produkt. W tym roku zatroszcz się o własne zdrowie i postaw na kiszonki! W książce pdf o własnych pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. "Jeszcze się kiedyś spotkamy", "Czereśnie zawsze muszą być dwie", Mikołaj Bator z Zakwasowni a także Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Szczegóły
Tytuł Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby
Autor: Dąbrowska Beata Anna
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo WAM
Rok wydania: 2021
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.