Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Zabawna książka ebook zarówno dla fanów jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej przepyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywanesą potrawy dla smakoszy - lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca. Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Lecz warto również docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią ("zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał dużo ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kill Grill. Restauracja od kuchni |
Autor: | Bourdain Anthony |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo W.A.B. |
Rok wydania: | 2008 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Mądra książka ebook napisana przez geniusza! Nigdy nie przypuszczałam, że tak właśnie zaczynała się kariera kulinarna Anthonego. Sposób w jaki omawia przygody, podaje przepisy, podpowiada na co zwracać uwagę w restauracjach.. Uśmiałam się do łez! Czyta się ją jednych tchem - więc zalecam taki wieczór, gdy rano nie trzeba wstać, a można się dopiero położyć spać.. ponieważ po takich emocjach i nieprzespanej przy książce pdf nocy... iść do pracy.. średni pomysł. Lecz od razu ma się ochotę coś dobrego ugotować, czy wyskoczyć zjeść coś na mieście. Zalecam z czystym sumieniem!
Humor,cięty mowa i to co najważniejsze,opowieści z drugiej strony restauracji.
Czytając wszystkie trzy części nie mogłam się oderwać. Super omawia jak jego przygoda z gotowaniem się zaczęła, jakie przygody go spotykały. Uwielbiam gotować, więc w takiej książce pdf znalazłam nawet kilka porad/wskazówek. Zalecam
Czy udając się na kolację do restauracji, zastanawialiście się kiedyś, jak to wszystko wygląda „od kuchni”? Składacie zamówienie u kelnera i to on przynosi jedzenie. Kto kryje się za potrawą, którą właśnie zjedliście? Czy to prawda, że kucharze dodają do dań wybrednych klientów „coś od siebie”? A może sami pragnęlibyście zostać szefami kuchni albo właścicielami małej knajpki? To przecież taki niewymagający, przyjemny i opłacalny interes... Zanim zjecie następny obiad „na mieście” albo podejmiecie decyzję o wejściu w gastronomiczny świat, mam dla was jedną radę: przeczytajcie książkę „Kill Grill”.