Kill Grill. Restauracja od kuchni okładka

Średnia Ocena:


Kill Grill. Restauracja od kuchni

Zabawna książka ebook zarówno dla fanów jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej przepyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywanesą potrawy dla smakoszy - lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca. Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Lecz warto również docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią ("zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał dużo ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.

Szczegóły
Tytuł Kill Grill. Restauracja od kuchni
Autor: Bourdain Anthony
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo W.A.B.
Rok wydania: 2008
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kill Grill. Restauracja od kuchni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kill Grill. Restauracja od kuchni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • zamkrebudo

    Mądra książka ebook napisana przez geniusza! Nigdy nie przypuszczałam, że tak właśnie zaczynała się kariera kulinarna Anthonego. Sposób w jaki omawia przygody, podaje przepisy, podpowiada na co zwracać uwagę w restauracjach.. Uśmiałam się do łez! Czyta się ją jednych tchem - więc zalecam taki wieczór, gdy rano nie trzeba wstać, a można się dopiero położyć spać.. ponieważ po takich emocjach i nieprzespanej przy książce pdf nocy... iść do pracy.. średni pomysł. Lecz od razu ma się ochotę coś dobrego ugotować, czy wyskoczyć zjeść coś na mieście. Zalecam z czystym sumieniem!

  • anonymous

    Humor,cięty mowa i to co najważniejsze,opowieści z drugiej strony restauracji.

  • aga

    Czytając wszystkie trzy części nie mogłam się oderwać. Super omawia jak jego przygoda z gotowaniem się zaczęła, jakie przygody go spotykały. Uwielbiam gotować, więc w takiej książce pdf znalazłam nawet kilka porad/wskazówek. Zalecam

  • kulinarnaczytelnia.blogspot.com

    Czy udając się na kolację do restauracji, zastanawialiście się kiedyś, jak to wszystko wygląda „od kuchni”? Składacie zamówienie u kelnera i to on przynosi jedzenie. Kto kryje się za potrawą, którą właśnie zjedliście? Czy to prawda, że kucharze dodają do dań wybrednych klientów „coś od siebie”? A może sami pragnęlibyście zostać szefami kuchni albo właścicielami małej knajpki? To przecież taki niewymagający, przyjemny i opłacalny interes... Zanim zjecie następny obiad „na mieście” albo podejmiecie decyzję o wejściu w gastronomiczny świat, mam dla was jedną radę: przeczytajcie książkę „Kill Grill”.