Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W poradniku, obok krótkiego wprowadzenia w historię spożywania kiełków, wiele miejsca poświęcono ich właściwościom odżywczym, sposobom przygotowania domowej uprawy, wyborowi nasion a także kiełkownic, czyli naczyń i pojemników, które będą gwarantowały najlepsze plony. Poza tym możesz dowiedzieć się, jak uniknąć błędów w uprawie, by nie zniechęcać się do kiełkowania nasion i nie szkodzić zdrowiu.Jednak najwartościowszą częścią pokazywanej książki jest zestaw opisów przeszło 60 gatunków roślin, których nasiona nadają się do kiełkowania i są idealnym uzupełnieniem codziennej diety. Każdy opis zwiera m.in. nazwę łacińską rośliny, czas kiełkowania, zawartość witamin i minerałów, a także w jakiej formie należy spożywać dane kiełki.Wielką zaletą poradnika jest też epizod poświęcony przepisom kulinarnym, w których kiełki grają główną rolę. Możesz się tu dowiedzieć, jak przygotować smakowite sałatki, pasty do pieczywa, przekąski, napoje i desery, lecz także dania główne wzbogacone kiełkami. Jednym słowem, poznając „Kiełki w domowym ogrodzie” stajesz się jednocześnie producentem, jak i konsumentem własnoręcznie wyhodowanego pożywienia, które niewątpliwie ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, nie wspominając już o satysfakcji z proekologicznej działalności zarówno w najbliższym otoczeniu, jak i w większej, edukacyjnej, skali.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Kiełki w domowym ogrodzie. Uprawa i zastosowanie w codziennej diecie |
| Autor: | Cacciola Grazia |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Esteri |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zalecam dla wielbicieli naturalnej żywności