Średnia Ocena:
Jemy zboża na śniadanie. Smak i zdrowie
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Lecz czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż dużo z nich traci własne wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Dużo produktów jest również zjełczałych albo przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają kłopotów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod wobec doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, żeby przyrządzić przepyszne tradycyjne dania z różnorakich stron świata.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jemy zboża na śniadanie. Smak i zdrowie |
Autor: | Gustavs Katharina |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Źródła Życia |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Jemy zboża na śniadanie. Smak i zdrowie PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!