Jedzenie, które leczy okładka

Średnia Ocena:


Jedzenie, które leczy

Jesteś tym, co... jesz. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry czy włosów, lecz też na kondycję naszego całego organizmu, w tym szczególnie na stan naszych narządów. Z jakich produktów, ziół i przypraw powinniśmy komponować menu, żeby mieć energię i cieszyć się zdrowiem? Odpowiedź odnajdziesz w książce pdf "Jedzenie, które leczy". Karolina i Maciej Szaciłło skorzystali z mądrości najstarszej słynnej ludzkości medycyny - ajurwedy. Ten liczący 5 tysięcy lat system medyczny podchodzi do zdrowia w sposób holistyczny. Pomaga powrócić i utrzymać stan równowagi. Czy istnieje jedna, doskonale dobrana dieta dla każdego? Nie. Każdy z nas jest bowiem inny. Różnimy się nie tylko widocznymi fragmentami jak wzrost, waga, płeć czy kolor skóry. Mamy m.in. inne trawienie, różnorakie zapotrzebowanie energetyczne. Mało tego nasze potrzeby zmieniają się wraz ze zmiennością otaczającego nas świata. Innego rodzaju przyprawy i smaki są nam potrzebne zimą, a inne upalnym latem. Autorzy nie tylko podadzą przepisy na łatwe i smaczne posiłki sprzyjające zdrowiu, lecz podpowiedzą, jak odnaleźć własną drogę do zdrowia i radości życia.

Szczegóły
Tytuł Jedzenie, które leczy
Autor: Szaciłło Karolina, Szaciłło Maciej
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Jedzenie, które leczy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Jedzenie, które leczy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • paulina mucha

    Bardzo wartościowa książka ebook polecam. Rzetelne informacje, bardzo przydatne.

  • Zuzanna Panek

    Bardzo interesująca treść .objasnia w łatwy sposób niełatwa tematykę ajurwedy .dobra dla osób zaczynających własną podróż .

  • Regina Hoecel

    Warto zastosowac. Kupilam dla znajomej, lecz sama tez korzystam.

  • Carol Khan

    Od pewnego czasu nie dowierzam dokąd zmierzamy. Jakość jedzenia jakie dostajemy z każdym rokiem ulega pogorszeniu. Zwłaszcza dania gotowe, na które znaczna element z nas się przestawia. Warto pamiętać, że jesteśmy tym czym jemy. Nie warto robić śmietnika z naszego żołądka. Wiadomo, że lepiej przestawić się na dietę bogatą w owoce, warzywa i mięso. Tylko jak to odpowiednio dawkować. Dzięki tej książce pdf dowiedziałam się, że nawet odpowiednio podane posiłki zależą od aktualnej pory roku. Przekazana znaczna dawka wiedzy, która skutkuje lepszym samopoczuciem. Warto polecać się do podanych porad. Zdrowo to też smacznie..

  • Paulina

    Jak dla.mnie trudne do ogarniecia te fragmenty medycyny aju..arju wederskiej czy jakos tak...myslalam, ze ksiazka bardziej zyciowa a tu trzeba zaglebiac tajniki i znalezc w tym własne miejsce. Oprawa i zdjecia cudne.

  • ameliamoja

    Zalecam

  • Anonim

    Interesujące i zrozumiałe wyjaśnienie starej medycyny indyjskiej , choć nie wszystko można zastosować , do każdego człowieka , zależy od naszej kondycji .

  • anna gottfried

    Zalecam tę książkę. Jest to inne spojrzenie na to co zjadamy na codzień i z czego później się składamy.

  • Inga Szymańska

    Mam zapytanie do tych którzy książkę kupili . Czy składniki do potraw omówionych w książce pdf są do zdobycia na polskim rynku, ponieważ to jest nierzadko kłopot tych książek, że nie są dostosowane do realiów polskiego rynku spożywczego.