Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Coraz więcej osób ma kłopot z trawieniem pszenicy i zmaga z różnorakimi chorobami – alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak prosto tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co do tej pory wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i… batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć… osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemalże nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim przepysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu! W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, lecz i dużo użytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności – które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jedz pysznie bez pszenicy |
Autor: | Makarowska Magdalena |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Feeria |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Sięgnęłam po tą książkę, zaraz po "Kuchni bez pszenicy" Williama Davisa. Łatwo napisana, ładny papier, wiele zdjęć, interesujące przepisy.
Idealna pozycja. Zalecam
Książka ebook Magdaleny Makarowskiej okazała się dla mnie prawdziwym odkryciem. Od jakiegoś czasu interesuję się zdrowym odżywianiem i na co dzień coraz większą uwagę zwracam na to, co ląduje na moim talerzu. Lektura tej książki pozwoliła mi diametralnie poszerzać moją wiedzę w tym zakresie, a przede wszystkim nieustanna się rozwiązaniem paru moich problemów. Dzięki niej dowiedziałam się pomiędzy innymi dlaczego po niektórych daniach nie czuję się nieźle i jakich produktów powinnam unikać. Wprowadziłem te zasady w życie i faktycznie poprawa jest już widoczna.
Jestem na diecie bezglutenowej od 5 lat i brakowało mi już pomysłów na urozmaicenie diety. Ta książka ebook okazała się strzałem w 10! Jest wiele wspaniałych propozycji, porad, interesujących informacji a wszystko to jest okraszone smacznymi zdjęciami. Zalecam książkę każdemu, nie tylko bezglutenkom z konieczności lecz też tym, którzy chcą się zdrowo odżywiać;)
Przepyszne przepisy, dużo informacji dodatkowych, przepisy na chleb latwe i smaczne. Dieta rozpisana przystepnie, a lista zakupow po kazdym tygodniu to fajna sprawa
Bardzo niezła książka ebook kucharska dla osób będących na diecie. mnóstwo fajnych i łatwych przepisów, rad a także ośmiotygodniowa dieta z przepisami na śniadania, obiady, kolacje.
Ostatnio coraz baczniej zaczęłam przyglądać się diecie bezglutenowej, zauważyłam, że lepiej się czuję po produktach nie zawierających glutenu. Tymczasem w książce pdf Magdaleny Makarowskiej znalazłam wszystkie ciekawe mnie info i aspekty diety bezglutenowej. Książka ebook jest ciekawie wydana, nie tylko ładnie się pokazuje lecz i pomaga dowiedzieć się jak wygląda życie bez glutenu i ile może ono przynieść korzyści.
Super przepisy, fajne informacje. Następna książka ebook tej autorki w moim domu i kuchni. Zalecam
Bo sama jestem dietetykiem, to dużo informacji nie było dla mnie nowością. nie mniej jednak- zebrana jest w tej książce pdf skarbnica wiedzy. książka ebook jest doskonała dla kogoś kto potrzebuje potrzebnych informacji, nie tylko dla osób z nietolerancją pszenicy, alergią, celiakią.. kilka przepisów jest naprawdę niesamowitych i sama zamierzam je wypróbować w własnej kuchni! poza tym książkę prosto się czyta, napisana jest mową dla każdego, dla kogoś kto chce uzupełnić własną wiedzę dietetyczną, dla mojej i Twojej mamy, która chce oderwać się od życia codziennego i chce coś przemienić w swoim życiu, dla babci. dla mnie rewelacja! dawno nie czytałam tak fajnej książki :) zalecam dla każdego.
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Książka ebook ma interesujący wstęp, zawierający wiele przydatnych informacji. Przepisy są proste, zdrowe, bardzo smaczne, zaproponowana dieta funkcjonuje :) Dodatkowo książka ebook jest bardzo ładnie wydana.
Bardzo fajna pozycja dla każdego kto chce być zdrowym i wyeliminować pszenicę ze własnego menu. Książka ebook nie tylko dla osób z chorobą trzewną czy nietolerujących glutenu lecz też dla tych którzy wolą zamienić niezdrowy gluten na przepyszne i zdrowe potrawy bez glutenu np. z maki orzechowej, kasztanowej, ryżowe, sojowej i dużo innych. Przepisy są bardzo poste do przygotowania nawet dla tych którzy nie gotowali do tej pory i bardzo pyszne. To moja 4 książka ebook tej autorki i nie zawiodłam się.Wypróbowałam już kruche ciasteczka i chleb - pyszne!!! Książka ebook ładnie opracowana, wiele zdjęć na stałe zagościła w mojej kuchni. Jedynym minusem jest kolor czcionki w niektórych fragmentach, który ciężko się czyta a także sklejenie grzbietu, który po okresie rozkleja się i każda kartka jest osobno, szkoda.
Moja pierwsza pozycja Magdy Makarowskiej i następna o diecie bez pszenicy. Książka ebook zawiera mnóstwo przepisów na potrawy - od sytych dań po przekąski i coś co jest dla mnie prawdopodobnie najistotniejsze - słodkości. Książka, która przekonała mnie, że słodkości ze sklepowych półek są niczym w porównaniu ze zdrowymi przekąskami zrobionymi swoimi rękoma. Polecam!
O glutenie ostatnio w Polsce coraz głośniej. Gwiazdy krzyczą, że dzięki niemu chudną i zmieniają rysy twarzy, reklamy wołają, że ich produkt od dzisiaj nie ma w sobie glutenu (mam tu na myśli pewne słynne płatki kukurydziane. Drogi Czytelniku, nie daj się zrobić w jajo. W kukurydzy glutenu nigdy nie było :)), internet woła, że gluten nam szkodzi. Przeciętny zjadacz chleba (pszennego-z glutenem) dawno już się w tym pogubił. Jeść, czy nie jeść? I czy w ogóle możliwe jest życie bez mąki? Autorka książki "Jedz przepysznie bez pszenicy", dietetyczka z wieloletnim stażem usiłuje przekonać, że gluten odpowiada za naszą otyłość. I nie tylko osoby chore na celiakię (nietolerancja glutenu) powinny wyeliminować go z diety. W pierwszych rozdziałach wyjaśnia, czym naprawdę jest gluten i gdzie go znajdziemy. W logiczny, wydaję mi się, sposób przedstawia gluten, jako (najczęściej) bardzo przetworzoną żywność. Wysoko przetworzona pszenica, z której powstaje dzisiejszy chleb, najczęściej głęboko mrożony, zawiera go bardzo dużo. Glutenowa papka daje tylko chwilowe uczucie sytości, bardzo dynamicznie się trawi, dostarczając nam energii na krótko i może odkładać się w jelitach, co w przyszłości może być przyczyną na przykład raka. Dalej autorka objaśnia, jakie jeszcze produkty znajdują się w naszej diecie i bardzo nam szkodzą. Ogromne ilości soli, rafinowanego białego cukru, chemicznych ulepszaczy, poprawiaczy smaku, mięso, którego zanim trafiło do parówki, nie podalibyśmy nawet naszemu psu... Wydaje mi się, że pierwsze strony "Jedz przepysznie bez pszenicy" mogą czytelnika dobrze nastraszyć. Lecz spokojnie. Autorka przeprowadzi nas zaraz przez zawiłą listę produktów-zamienników, które powinny znaleźć się w naszej diecie. Po kolei pokaże które kasze z powodzeniem zastąpią chleb na śniadanie, jakie warzywa i owoce poprawią nie tylko nasze zdrowie, lecz też samopoczucie. Dokładnie omawia też czym zastąpić rafinowany biały cukier, który może być dla nas równie niebezpieczny jak gluten, a także jak solić mniej i czym "leczyć" niektóre dolegliwości. W książce pdf odnalazła się też ośmiotygodniowa dieta, idealnie rozpisana, łącznie z przepisami i listami zakupów na każdy tydzień. Nie, to nie jest, jak mogłoby się wydawać, lament nawiedzonej kobiety, która dietą bez glutenu, mięsa, jajek i mleka usiłuje obronić świat przed otyłością. To nieźle napisany tutorial dla osób, które czują, że mimo iż słodycze i chipsy omijają szerokim łukiem, wcale nie czują się zdrowsze, a przede wszystkim...wcale nie chudną. "Jedz przepysznie bez pszenicy" z powodzeniem może służyć jako przewodnik po, jak się okazuje, wcale nie takim strasznym, świecie, z którego należy wyeliminować białą mąkę. Nie oznacza to wcale zupełnej rezygnacji z wypieków! Książka ebook jest idealnym źródłem inspiracji na przepisy nie tylko bezglutenowe, lecz też po prostu zdrowe. Co ciekawe, znajdziemy tu także epizod poświęcony domowym wędlinom. Mięsożercy! Nie ma zatem strachu, nikt nie zabierze Wam schabowego! Może jedynie trochę go odchudzi :) Sama od dwóch miesięcy z powodzeniem stosuję dietę bezglutenową. Nie oznacza to dla mnie jednak zupełnej rezygnacji z mąki, prosto ją zastąpić (o czym przeczytacie w "Jedz przepysznie bez pszenicy") otrębami, kaszami, kukurydzą czy nawet fasolą. Rezygnacja z glutenu oznaczała dla mnie przede wszystkim wyrzucenie z jadłospisu wysoko przetworzonej żywności. Magdalena Markowska przekonuje, że da się dzięki temu nie tylko przedłużyć sobie życie, lecz też schudnąć. Potwierdzam! Niestety, mimo eliminacji glutenu, przetworzonej żywności i rafinowanego cukru, ciągle mam skłonności do podjadania. Naturalnie, nie sięgam wówczas po tabliczkę czekolady, czy paczkę chipsów, lecz nie jestem też przekonana co do tego, że moją chęć na słone przekąski zaspokoi restrykcyjna marchewka...Z pomocą przyszła mi autorka książki, która na ostatnich stronach podaje piękne przepisy na słodkości bez glutenu, cukru i poczucia winy. Dotychczas przygotowałam już kilka jej przepisów, najbardziej przypadły mi jednak do gustu kruche ciastka z sezamem (str. 309). Fotografia obok. I co najważniejsze. Autorka w własnych przepisach nie używa składników drogich i ciężko dostępnych. W moich ulubionych ciasteczkach nie ma nic, czego nie znajdziecie u siebie w kuchni. Mąka pszenna zastąpiona jest mąką kukurydzianą, cukier miodem, a tłuszcz, tłuszczem (lub gęstym mlekiem) kokosowym, który znajdziecie dziś w każdym większym markecie. "Jedz przepysznie bez pszenicy" od paru dni wertują u mnie w domu wszyscy. Ze smakiem i ciekawością. Dieta bez glutenu przestaje być jedynie dietą, zaczyna być naszym całkowitym metodą żywienia. I jako najlepszą rekomendację książki mogę powiedzieć, że czujemy się o niebo lepiej niż wcześniej!
Jesteśmy skazani na dietę bez pszenicy ze względu na chorobę w rodzinie, zawsze szukałam czegoś alternatywnego dla dań z pszenicy i miałam zamiar omijać gotowe produkty bezglutenowe. Ta książka ebook otworzyła mi oczy na dużo świeżych aspektów i możliwości . Zalecam ją nie tylko dla osób z celiakia lecz dla wszystkich którym zależy na zdrowym odżywaniu:) rady w książce pdf pomagają zastosować zdrowe posiłki dla całej rodziny. gorąco polecam!
od dawna jestem wielbicielką poradników z serii " Jedz pysznie..." Z niecierpliwością czekałam na świeży i się nie zawiodłam. najbardziej cieszy mnie fakt, że nie jest on tylko skierowany do osób z celiakią lecz do wszystkich, którym zależy na zdrowym odżywianiu! Autorka przekonuje dość sugestywnie dlaczego warto odpuścić sobie pszenne gnioty i komercyjne wypieki pełne konserwantów i w dość dostępny dla polskiej kuchni sposób przedstawia pomysły jak zastąpić je w diecie DLA CAŁEJ RODZINY. Moja rodzina od dawna odżywia się tym metodą dzięki wcześniejszym publikacjom i czujemy się naprawdę wspaniale. Zalecam dla wszystkich zainteresowanych nie tylko odchudzaniem lecz również zdrowym odżywianiem