Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jedno naczynie. Dynamicznie i łatwo. Mniej zmywania. zawsze pysznie!Przyznaję z przymrużeniem oka, że celem tej książki było sprowadzenie zmywania do absolutnego minimum – każde danie przyrządzisz w jednym garnku, na jednej patelni lub blaszce do pieczenia. Jedno jest moim wkładem w to, by każdy mógł w bardziej wygodny sposób podać na stół jedzenie, które mimo prostoty przygotowania nic nie straciło na smaku. Ta książka ebook ma ci ułatwić życie!Skupiłem się w niej przede wszystkim na robiących wrażenie potrawach z wykorzystaniem słynnych składników, prostych technik i zasad. Następnie przepuściłem to wszystko przez pryzmat jednego naczynia i muszę przyznać, że wyniki przerosły moje najśmielsze oczekiwania! Pojawiły się nowe metody gotowania, które od wielu lat chodziły mi po głowie i w których tkwi duży potencjał. To prawdziwa rewolucja!I oczywiście jest również w książce pdf dużo różnorakich dynamicznych potraw i przepisów, kiedy to po krótkim przygotowaniu całą ciężką pracę załatwi za ciebie kuchenka lub piekarnik.Myślę, że potrawy zaprezentowane w tej książce pdf zainspirują każdego. W tych przepisach stawiam na łatwość. Minimum składników, minimum zmywania, przepyszne jedzenie. Usiądź zatem wygodnie, odpręż się, przewracaj strony i daj się zainspirować. Moim celem było napisanie książki, która nada twojego życiu więcej smaku – JEDEN to magiczna cyfra. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jedno. Łatwe jednogarnkowe cuda |
Autor: | Oliver Jamie |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Insignis |
Rok wydania: | 2022 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jamie od lat zadziwia mnie kreatywnością, wyczuciem nie tylko smaku, lecz i aktualnych oczekiwań kulinarnych społeczeństwa, różnorodnością i prostotą. Widać, że kuchnia to jego życiowa pasja. Zadziwia ilością wydanych ebooków kucharskich. Najnowszą mam już przed sobą, a przeglądając ją stwierdzam, że każda zawarta tu receptura jest bez problemu wykonalna w normalnej kuchni. Kilka prostych składników, jedno naczynie do przygotowania całości i podania, by zmywanie sprowadzić do minimum. Jamie wie, że żyjemy szybko, że trzeba oszczędzać czas, prąd i wodę, a jeść pragniemy przecież zdrowo i ze smakiem. Lubimy wygodę i to, co dobre. A jak czegoś nie ma, to z pewnością da się zastąpić czymś podobnym. I tak będzie pyszne. Ponieważ taki właśnie jest Jamie. Zaczęłam od makaronu z wędzoną pancettą i fasolą. Zamiast szałwi dałam natkę, lazanie zastąpiłam łazankami (odeszło krojenie na mniejsze kwadraciki), a szynka parmeńska posłużyła za pancettę, ponieważ to akurat miałam w domu. Pychotka. Jak zawsze książka ebook cudownie wydana: apetyczne, kolorowe zdjęcia, twarda okładka, tekst klarowny i prosty. Każdy przepis obok składników, sposobu przygotowania i ilości porcji zawiera kaloryczność i makroskładniki. Są tu pomysły na makarony z patelni, pyszności wege, metody na kurczaka, ryby, mięso, jajka (uwielbiam wszelkie wersji szakszuki), burgery, placki, puddingi, ciasta, potrawy na zapas z opcjami różnorodnego podania i trochę ogólnej wiedzy na temat potrzebnego wyposażenia, produktów i dietetyki. Jamie Olivier „Jedno” to łatwe, jednogarnkowe cuda na cały rok. Polecam.