Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W książcę opisuję własne spostrzeżenia, metody na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) albo poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba dynamicznie myśleć), lub również powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku). Ta zwięzła, lecz bogata w treść książka ebook jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie takie jak zakup fartucha, który prosto zawiązać i rozwiązać, lecz i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa element tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jak to zrobić w kuchni |
Autor: | Peterson James |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vesper |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zalecam tą ksiazke. Ja lubie piec ciasta i gotować a w szczegolnosci nowe potrawy a dzieki tej ksiazce dużo świeżych rzeczy sie dowiedzialam ktore pomoga mi przy przyrzadzaniu dań ktore uwielbiam.