Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie okładka

Średnia Ocena:


Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo różnorodna - zarówno pod wobec smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są wyjątkowo proste do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce pdf znalazło się nad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował idealny duet Zielińskich. "Zapach tymianku, sumaku i oleju sezamowego miło pobudza zmysły. A to tylko początek, ponieważ zioła i przyprawy obecne w kuchni libańskiej dają nieograniczone możliwości. Dodane do rozgrzanych słońcem dań zachęcają do wielogodzinnej uczty. Wśród jej radosnego gwaru autorka snuje inspirującą opowiadanie o jedzeniu, miłości i rodzinie."od Wydawcy "Kocham bliskowschodnią kuchnię - jej wyjątkowe smaki, bogactwo, różnorodność. Dlatego cieszę się, że miałam okazję poznać Samar. Nie ma się co łudzić, raczej nie będę gotowała tak nieźle jak ona. Chociaż - co mi szkodzi spróbować?"Anna Wrońska, magazyn "Kontynenty"

Szczegóły
Tytuł Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Autor: Khanafer Samar
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • veaeni

    Wystarczyło że raz wypróbowałam kuchni libańskiej i od razu stałam się jej miłośniczką, odpowiadają mi te smaki i zapachy. Książka ebook Samar Khanafer jest doskonała, jeśli pragniemy lepiej poznać kuchnię arabską, liczne ciekawostki, lecz również zrozumieć jej specyfikę. Jest tu prawdziwe zatrzęsienie smaków, kolorów, a wszystko w niezwykłej oprawie, pomiędzy innymi cudowne zdjęcia. Książka ebook zachęciła mnie do spróbowania coraz trudniejszych potraw z kuchni libańskiej i czuję się z tego dumna. Naprawdę warto poznać te smaki, są niezrównane, tak inne od tego co znamy na co dzień, do tego bardzo kojarzą się z dzikimi wakacjami.

  • marta

    Ta pozycja bardzo mnie zaskoczyła. Idealnie napisana książka ebook dla kogoś,kto lubi kuchnię poznawać i gotować.Warto ją kupić.

  • Adriana

    Byłam kiedyś w restauracji libańskiej i wówczas zakochałam się w tamtejszej kuchni. Książka ebook jest cudowna wizualnie, zawiera interesujące przepisy okraszone atrakcyjnymi zdjęciami. Idealny pomysł na upominek dla amatora egzotycznej kuchni, u mnie jak na razie sprawdza się idealnie. Rodzinka również zadowolona :-)

  • Kulinarne Eksperymenta

    Najsmaczniejsze jedzenie świata, cudowna oprawa, cudowne wydanie - urocze zdjęcia, że aż chce się zjeść wszystkie strony!

  • Wronek

    Książka ebook pełna przepysznych przepisów, do tej pory udało mi się zrobić kilka dań z tej książki, wszystkie okazały się bardzo łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo aromatyczne :) poza daniami uderza jakość wykonania książki.Polecam jako obowiązkowa pozycja na kuchennej półce :)

  • Serenity

    Jestem oczarowana smakami i aromatami kuchni libańskiej. Książka ebook jest cudownie wydana, z pewnością warto mieć taką pozycję na kuchennej półce. Kuchnia libańska pomaga urozmaicić nam nasze menu, daje możliwość odkrycia świeżych produków i przypraw. Nie dość, że smakowita to jeszcze nieźle funkcjonująca na zdrowie.

  • niebonajezykach.pl

    Mnóstwo przepisów na dania kuchni libańskiej. Wyjątkowo aromatyczna i apetyczna książka. Polecam!