Średnia Ocena:
Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo różnorodna - zarówno pod wobec smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są wyjątkowo proste do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce pdf znalazło się nad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował idealny duet Zielińskich. "Zapach tymianku, sumaku i oleju sezamowego miło pobudza zmysły. A to tylko początek, ponieważ zioła i przyprawy obecne w kuchni libańskiej dają nieograniczone możliwości. Dodane do rozgrzanych słońcem dań zachęcają do wielogodzinnej uczty. Wśród jej radosnego gwaru autorka snuje inspirującą opowiadanie o jedzeniu, miłości i rodzinie."od Wydawcy "Kocham bliskowschodnią kuchnię - jej wyjątkowe smaki, bogactwo, różnorodność. Dlatego cieszę się, że miałam okazję poznać Samar. Nie ma się co łudzić, raczej nie będę gotowała tak nieźle jak ona. Chociaż - co mi szkodzi spróbować?"Anna Wrońska, magazyn "Kontynenty"
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie |
Autor: | Khanafer Samar |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Wystarczyło że raz wypróbowałam kuchni libańskiej i od razu stałam się jej miłośniczką, odpowiadają mi te smaki i zapachy. Książka ebook Samar Khanafer jest doskonała, jeśli pragniemy lepiej poznać kuchnię arabską, liczne ciekawostki, lecz również zrozumieć jej specyfikę. Jest tu prawdziwe zatrzęsienie smaków, kolorów, a wszystko w niezwykłej oprawie, pomiędzy innymi cudowne zdjęcia. Książka ebook zachęciła mnie do spróbowania coraz trudniejszych potraw z kuchni libańskiej i czuję się z tego dumna. Naprawdę warto poznać te smaki, są niezrównane, tak inne od tego co znamy na co dzień, do tego bardzo kojarzą się z dzikimi wakacjami.
Ta pozycja bardzo mnie zaskoczyła. Idealnie napisana książka ebook dla kogoś,kto lubi kuchnię poznawać i gotować.Warto ją kupić.
Byłam kiedyś w restauracji libańskiej i wówczas zakochałam się w tamtejszej kuchni. Książka ebook jest cudowna wizualnie, zawiera interesujące przepisy okraszone atrakcyjnymi zdjęciami. Idealny pomysł na upominek dla amatora egzotycznej kuchni, u mnie jak na razie sprawdza się idealnie. Rodzinka również zadowolona :-)
Najsmaczniejsze jedzenie świata, cudowna oprawa, cudowne wydanie - urocze zdjęcia, że aż chce się zjeść wszystkie strony!
Książka ebook pełna przepysznych przepisów, do tej pory udało mi się zrobić kilka dań z tej książki, wszystkie okazały się bardzo łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo aromatyczne :) poza daniami uderza jakość wykonania książki.Polecam jako obowiązkowa pozycja na kuchennej półce :)
Jestem oczarowana smakami i aromatami kuchni libańskiej. Książka ebook jest cudownie wydana, z pewnością warto mieć taką pozycję na kuchennej półce. Kuchnia libańska pomaga urozmaicić nam nasze menu, daje możliwość odkrycia świeżych produków i przypraw. Nie dość, że smakowita to jeszcze nieźle funkcjonująca na zdrowie.
Mnóstwo przepisów na dania kuchni libańskiej. Wyjątkowo aromatyczna i apetyczna książka. Polecam!