Średnia Ocena:
Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Podręcznik
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych o pro?lu technik hotelarstwa. Zawiera bogaty materiał ilustracyjny, liczne przykłady dotyczące współczesnego rynku hotelarskiego i zadania do wykonania o różnorakim stopniu trudności, dostosowanym do indywidualnych potrzeb ucznia. Zamieszczone ćwiczenia służą kształtowaniu określonych umiejętności, postaw i zachowań a także pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco wyników nauczania. Na szczególną uwagę zasługuje epizod dotyczący nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich, komunikacji i rozwiązywania kon?iktów (są to bowiem zagadnienia pom?ane w innych publikacjach, a bardzo ważne w pracy hotelarza). Podręcznik zawiera także wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy. Podręcznik został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa, może być stosowany też przy modułowym programie nauczania. Pierwsze wydanie niniejszej książki pt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie" otrzymało w 2007 roku Nominację do Nagrody Edukacja XXI.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Podręcznik |
Autor: | Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Difin |
Rok wydania: | 2008 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Podręcznik PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!