Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Historia smaku pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Historia smaku Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Historia smaku
Kolejne, tym razem ekskluzywne wydanie jednego z najbardziej docenianych bestsellerów wydawnictwa Carta Blanca. Intrygująca podróż po różnorakich kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw zyskała nowe oblicze. Cudowne fotografie, ilustracje z całego świata i unikalne ryciny dopełniają opowiadanie o roślinach, ich historii, tradycjach z nimi związanymi. Uczta dla oczu i pełne smaku opowieści ludzi, którzy na temat waszych ulubionych potraw wiedzą wszystko.Czytelnicy już pokochali tę książkę!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Historia smaku |
Autor: | Bruce Bryan |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Carta Blanca |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Historia smaku PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
na poczatku przerazily mnie same daty zawarte co chwile,ale to w koncu ksiazka o historri smaku. jednak zabrala mnie w podroz ktorej nie zapomne.ksiazka jest pelna informacji,o ktorych nie mialam pojecia.zwykle,codzienne skladniki z tak bogata historia,notowalam co chwile ciekawostki :) zalecam gorąco! na pewno przeczytam ją jeszcze raz:)
"Historia smaku..." jest jak zestaw baśni, w których główni bohaterzy to jedne z największych odkryć dokonanych przez nasze kubki smakowe. Samo wypowiedzenie słowa "czekolada" rozlewa się aksamitem po naszym języku, lecz równie silne emocje i wrażenia budzą w nas cukier, kawa, czosnek, cebula, chili, pieprz, a nawet pozornie pospolite ziemniaki. Nie wymieniam wszystkich, lecz ta książka ebook to zestaw opowieści znacznie bogatszy w swym repertuarze. Nie jest to encyklopedia ani wyczerpująca rozprawa naukowa, lecz wciągająca podróż po historiach najistotniejszych dla nas i naszych żołądków - historiach odkryć kulinarnych. Na zachętę dodam, że pod koniec każdego rozdziału znajdziecie miły bonus - przepis kulinarny, w którym główną rolę odgrywa omawiany wcześniej produkt. Miłej lektury i smacznego!