Historia smaku okładka

Średnia Ocena:


Historia smaku

Kolejne, tym razem ekskluzywne wydanie jednego z najbardziej docenianych bestsellerów wydawnictwa Carta Blanca. Intrygująca podróż po różnorakich kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw zyskała nowe oblicze. Cudowne fotografie, ilustracje z całego świata i unikalne ryciny dopełniają opowiadanie o roślinach, ich historii, tradycjach z nimi związanymi. Uczta dla oczu i pełne smaku opowieści ludzi, którzy na temat waszych ulubionych potraw wiedzą wszystko.Czytelnicy już pokochali tę książkę!

Szczegóły
Tytuł Historia smaku
Autor: Bruce Bryan
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Carta Blanca
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Historia smaku w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Historia smaku PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • olkagw

    na poczatku przerazily mnie same daty zawarte co chwile,ale to w koncu ksiazka o historri smaku. jednak zabrala mnie w podroz ktorej nie zapomne.ksiazka jest pelna informacji,o ktorych nie mialam pojecia.zwykle,codzienne skladniki z tak bogata historia,notowalam co chwile ciekawostki :) zalecam gorąco! na pewno przeczytam ją jeszcze raz:)

  • Marciocha

    "Historia smaku..." jest jak zestaw baśni, w których główni bohaterzy to jedne z największych odkryć dokonanych przez nasze kubki smakowe. Samo wypowiedzenie słowa "czekolada" rozlewa się aksamitem po naszym języku, lecz równie silne emocje i wrażenia budzą w nas cukier, kawa, czosnek, cebula, chili, pieprz, a nawet pozornie pospolite ziemniaki. Nie wymieniam wszystkich, lecz ta książka ebook to zestaw opowieści znacznie bogatszy w swym repertuarze. Nie jest to encyklopedia ani wyczerpująca rozprawa naukowa, lecz wciągająca podróż po historiach najistotniejszych dla nas i naszych żołądków - historiach odkryć kulinarnych. Na zachętę dodam, że pod koniec każdego rozdziału znajdziecie miły bonus - przepis kulinarny, w którym główną rolę odgrywa omawiany wcześniej produkt. Miłej lektury i smacznego!