Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kolejne, tym razem ekskluzywne wydanie jednego z najbardziej docenianych bestsellerów wydawnictwa Carta Blanca. Intrygująca podróż po różnorakich kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw zyskała nowe oblicze. Cudowne fotografie, ilustracje z całego świata i unikalne ryciny dopełniają opowiadanie o roślinach, ich historii, tradycjach z nimi związanymi. Uczta dla oczu i pełne smaku opowieści ludzi, którzy na temat waszych ulubionych potraw wiedzą wszystko.Czytelnicy już pokochali tę książkę!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Historia smaku |
Autor: | Bruce Bryan |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Carta Blanca |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
na poczatku przerazily mnie same daty zawarte co chwile,ale to w koncu ksiazka o historri smaku. jednak zabrala mnie w podroz ktorej nie zapomne.ksiazka jest pelna informacji,o ktorych nie mialam pojecia.zwykle,codzienne skladniki z tak bogata historia,notowalam co chwile ciekawostki :) zalecam gorąco! na pewno przeczytam ją jeszcze raz:)
"Historia smaku..." jest jak zestaw baśni, w których główni bohaterzy to jedne z największych odkryć dokonanych przez nasze kubki smakowe. Samo wypowiedzenie słowa "czekolada" rozlewa się aksamitem po naszym języku, lecz równie silne emocje i wrażenia budzą w nas cukier, kawa, czosnek, cebula, chili, pieprz, a nawet pozornie pospolite ziemniaki. Nie wymieniam wszystkich, lecz ta książka ebook to zestaw opowieści znacznie bogatszy w swym repertuarze. Nie jest to encyklopedia ani wyczerpująca rozprawa naukowa, lecz wciągająca podróż po historiach najistotniejszych dla nas i naszych żołądków - historiach odkryć kulinarnych. Na zachętę dodam, że pod koniec każdego rozdziału znajdziecie miły bonus - przepis kulinarny, w którym główną rolę odgrywa omawiany wcześniej produkt. Miłej lektury i smacznego!