Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Historia naturalna i moralna jedzenia pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Historia naturalna i moralna jedzenia Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Historia naturalna i moralna jedzenia
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Duży Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe metody żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce pdf losy samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Historia naturalna i moralna jedzenia |
Autor: | Toussaint-Samat Maguelonne |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo W.A.B. |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Historia naturalna i moralna jedzenia PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
To jest jak kucharska Biblia. Czytając ją zanurzamy się w historię gotowania, poznajemy wybitnych kucharzy pasjonatów, odkrywamy nieznane smaki i kraje. Jest to jedna z nielicznych książek, która w tak szerokim zakresie omawia proces powstawania świetnych dań, posiłków i uczt.
Czytam, czytam i czytam. I nie mogę oderwać się od tego tomiska (prawie 700 stron!). Yhmy, prawda, to SAGA POKARMÓW. Nie inaczej. Rodowe klejnoty stołu. Na początku idą miody, potem fasola, soja, grzyby i korzenie. W oddali słychać tętent dziczyzny, dalej woły i ich oprawcy. Jeszcze potem jarskie przysmaki: sery, jogurty, masło. Boże, pomóż! Daj wytrzymać! Strona 107! Nie pomógł. Rzuciłem księgę. Pobiegłem w te pędy do kuchni. Lodówka! Pieczarki, cebula, jaja... Ufff! I czytać się nie da, i jeść coraz ciężej. Umiar, umiar, umieram... Pyszności.
Bardzo ciekawie ujęty temat jedzenia, ponieważ w kontekście historycznym i kulturowym. Książka ebook jest bardzo obszerna, więc naprawdę dużo można się z niej dowiedzieć, a do tego napisana jest w ciekawy i w przystępny sposób. Dużo różnorakich ciekawostek dotyczących jedzenia na przestrzeni dziejów, dla mnie bardzo interesujące.