Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Stworzony jako normalny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje dużo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce pdf są przepisy pomiędzy innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami a także hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Szerokie spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych składników wysokiej jakości.Odbiorcy: osoby, które pragną mieć na własnej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „doskonałemu”, z interesującymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem składników wysokiej jakości i jednocześnie łatwych w zastosowaniu, wszyscy, którzy chcą uraczyć przepysznym daniem najbliższych czy znajomych. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: zawiera wszelkie info dotyczące przygotowania hamburgerów, w książce pdf znajdziemy informacje, które pozwolą prosto zaplanować potrzebne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie a także podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów, w poradniku znajdziemy niebanalne receptury na nietypowe hamburgery a także przepisy na połączenie doskonałe – sosy i ziemniaki, publikacja zawiera przepisy, z których chętnie skorzystają też wegetarianie, dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Hamburger. Smakowite przepisy na najbardziej lubiane danie na świecie |
Autor: | Citterio Alberto |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
przepisy są interesujące i z pewnością można by je nazwać dosyć nowatorskimi. Nie wiem jak Wy, lecz ja po raz pierwszy spotkałam się z każdym z tych hamburgerów. Lecz skoro wiecie już, że w książce pdf tej znajdują się takie pomysły i inspiracje hamburgerowe to teraz czas napisać Wam jeszcze w jaki sposób zostały one tutaj zaprezentowane. Na początku mamy kilka słów wstępu opisującego początki hamburgerowej mody itp. Jest kilka przepisów na sosy czyli a majonez, keczup, sos barbecue, sos holenderki, berneński, bazyliowy, jogurtowy, jogurtowy z ziołami a także rustykalne frytki ;) A dalej są już przepisy. Na każdego hamburgera poświęcone zostały dwie strony. Na jednej z nich mamy przepis, na drugiej zdjęcie. W przepisie raczej standardowo znajdziemy czas przygotowania, listę składników i sposób przyrządzania. Wszystko opisywane łatwo i zrozumiale. Natomiast jeśli chodzi o fotografie przedstawiające każdego z tych hamburgerów to są one bardzo ładne, powiedziałabym, że smakowite ;) Spoglądając na nie człowiek ma ochotę zjeść je wszystkie!