
Średnia Ocena:
Francja na talerzu
Vademecum kuchni francuskiej. Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. * Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana? * Kto mieszka w serze casgiu merzu? * Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji? * Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu? * Jakie cukierki kupił w Galii Asterix? * Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? * 350 zagadnień do rozgryzienia, * 1250 specjałów do spróbowania, * 375 przepisów do przetestowania, * 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, * setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot… Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek… Chcesz gotować jak rodowity Francuz? Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon appétit! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Francja na talerzu |
Autor: | Francois-Regis Gaudry |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Znak Koncept |
Rok wydania: | 2023 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|

Francja na talerzu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!