Francja na talerzu okładka

Średnia Ocena:


Francja na talerzu

Vademecum kuchni francuskiej. Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. * Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana? * Kto mieszka w serze casgiu merzu? * Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji? * Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu? * Jakie cukierki kupił w Galii Asterix? * Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? * 350 zagadnień do rozgryzienia, * 1250 specjałów do spróbowania, * 375 przepisów do przetestowania, * 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, * setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot… Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek… Chcesz gotować jak rodowity Francuz? Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon appétit! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Francja na talerzu
Autor: Francois-Regis Gaudry
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2023
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Francja na talerzu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Francja na talerzu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.