Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła okładka

Średnia Ocena:


Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne fotografie gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Lecz silna wola nie wystarczy, aby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu? W tej książce pdf odnajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz własny cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie a także rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć a także technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka ebook jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do własnego bloga kulinarnego, czy również pragniesz pochwalić się swoimi osiągnięciami przed kolegami na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do rad z tej książki, Twoje fotografie sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Szczegóły
Tytuł Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła
Autor: Young Nicole
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Helion
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Adam Baranek

    Ta książka ebook , to książka, które musi być na polce fotografa, który interesuje się fotografowaniem potraw itd.

  • shails

    Następny tutorial fotograficzny, który ma pokazać nam w jaki sposób odpowiednio sfotografować potrawę, żeby na naszym blogu albo w książce pdf kulinarnej wyglądała odpowiednio atrakcyjnie. Muszę przyznać, że dużo przeczytałam takich książek, jednkaże ta jest wyjątkowa. Autorka pokazała mi w jaki sposób odpowiednio ustawić potrawę, światło czy ją udekorować, żeby powstało wspaniałe, danie, które wszyscy mają ochotę zjeść. Co więcej myslę, że nawet początkujący fotograf poradzi sobie z tym poradnikiem, ponieważ każda rada w nim zawarta jest prosta i logincza. Ja jestem zachwycona poradnikim i gorąco go wam polecam!!!

  • Robert Rudzik

    Jeśli ktoś zaczyna przygodę z fotografią, to ok. jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o fotografii to się zanudzi. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

  • krystyna Baj

    książka ebook jest bardzo przydatna i przedstawia zdjęcie w bardzo przystępny sposób.

  • Sniezkagotuje.blogspot.com

    Hasło "Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, później uczta!", które przewodzi "Fotografii kulinarnej: od fotografie do arcydzieła" - kolejnej książce pdf na polskim rynku, poświęconej fotografii kulinarnej, to niezwykłe nadużycie. Jej autorka Nicole S. Young oferuje bowiem tricki, które fotografowaną potrawę zamienią w niejadalne danie z katalogu.Ambitny tytuł może zwieść sięgającego po tę pozycję - pokazywane na kartach książki fotografie są poprawne, lecz nie widać na nich pasji gotowania autorki. Cieszące oko stylizacje, ładne kolory, zgodne z zasadami kompozycje to za mało, by nazwać te fotografie arcydziełami. Ta książka ebook uczy warsztatu i niczego więcej. Jako podręcznik jest świetna, nie jest jednak opowieścią o pasji fotografowania ani gotowania. Wiele ciekawsze pod tym wobec są "Ujęcia ze smakiem" Helene Dujardin.