Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego a także – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowiadanie o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej |
Autor: | Brillant-Savarin Anthelme |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | PIW Państwowy Instytut Wydawniczy |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jedzenie, niby rzecz łatwa a jednak wyjątkowa. I tego właśnie ta idealna książka ebook dotyczy, a jest pisana ciekawym, pełnym humoru językiem. Warto zwrócić uwagę na anegdoty, są one smakowitymi wisienkami na torcie tej szczególnej pozycji. Kto choć trochę ceni sobie rozkosze podniebienia, na pewno przeczyta.