Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego a także – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowiadanie o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej |
Autor: | Brillant-Savarin Anthelme |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | PIW Państwowy Instytut Wydawniczy |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Jedzenie, niby rzecz łatwa a jednak wyjątkowa. I tego właśnie ta idealna książka ebook dotyczy, a jest pisana ciekawym, pełnym humoru językiem. Warto zwrócić uwagę na anegdoty, są one smakowitymi wisienkami na torcie tej szczególnej pozycji. Kto choć trochę ceni sobie rozkosze podniebienia, na pewno przeczyta.