Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej okładka

Średnia Ocena:


Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego a także – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowiadanie o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Szczegóły
Tytuł Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Autor: Brillant-Savarin Anthelme
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: PIW Państwowy Instytut Wydawniczy
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Dorota Madejska

    Jedzenie, niby rzecz łatwa a jednak wyjątkowa. I tego właśnie ta idealna książka ebook dotyczy, a jest pisana ciekawym, pełnym humoru językiem. Warto zwrócić uwagę na anegdoty, są one smakowitymi wisienkami na torcie tej szczególnej pozycji. Kto choć trochę ceni sobie rozkosze podniebienia, na pewno przeczyta.