Średnia Ocena:
Ewa Gotuje
Gotować smacznie, dynamicznie i zdrowo...? Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna kuchnia Ewy Wachowicz. A bo pani Ewa lubi dzielić się przepisami (wszystkie napisane osobiście w różnorakich zakątkach świata), postanowiła stanąć przed kamerą i w autorskim programie "Ewa gotuje" w Telewizji Polsat opowiedzieć o swych kulinarnych tajemnicach. Nad rok po emisji pierwszego odcinka Ewa Wachowicz - PROMISS (firma należąca do byłej Miss Polonia), przygotowała do druku książkę pod tym samym tytułem. - Bardzo dynamicznie zrozumiałam, że telewizja jest medium ulotnym. I że jeśli chcę na dłużej pozostać w pamięci potomnych, receptury z programu muszą ukazać się na papierze - mówi Wachowicz.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ewa Gotuje |
Autor: | Wachowicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Promiss |
Rok wydania: | 2009 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Ewa Gotuje PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Zaprezentowana książka ebook pt. „Ewa Gotuje” jest zestawem kulinarnych podróży i prezentacji przepisów pochodzących z jej autorskiego programu. Inspiracją do napisania tej oto książki jest pasja autorki do gotowania a także przekazywania własnej wiedzy kulinarnej czytelnikowi. Własny warsztat kulinarny możemy kształtować każdego dnia i uzupełniać go wiedzą zawartą w przedstawionej książce. Książka ebook składa się z VIII następującej treści: I: Przed obiadem : Domowy chleb, pasty kanapkowe: z makreli, jajeczna, serowa, z awokado, sos tzatziki, chipsy selerowe. II: Zupy: Ogórkowa bez sporów, prowansalska selerowa, kapuściana na sylwetkę, z brokułów, krem z migdałami i bryndzą, orientalna zupa rybna. III: Kurcze pieczone i nie tylko: Kura na patyku, ryż, sałatka z winegretem, glazurowane skrzydełka z rusztu, kurze paluszki w orzechach z dipem, wątróbka drobiowa z jabłkiem, indyk z migdałach, pierś indycza w ziołach prowansalskich i buraczki w talarki. IV: Dla mięsożerców: Cielęcina w kurkach, gałuszki i brokuły z czosnkiem, gulasz z nutką Orientu i kaszą gryczaną, zrazy wołowe w pomidorach, ziemniaki pieczone w mundurkach i mizeria, hamburgery na zdrowie. V: Ryby: Panga w niebieskim sosie, sałatka i puree ziemniaczane, pstrąg na sposób morski, łosoś w jarzynach, ryba w jogurcie, tilapia na „pierzynce” z porów . VI: Dla tych, którzy mięsa nie jedzą: Pesto z makaronem , szaszłyki z tofu, pizza Margherita, jaja sadzone na śmietanie, jaja faszerowane, pierogi, naleśniki. VII: W świątecznym podarunku: Wielkanoc: Pieczeń bieszczadzka, baba z Klęczan, Wigilia: Barszcz zakwaszany w samą porę, karp, kapusta z grzybami, ziemniaczki a’ la młode, kasza z grzybami, Sylwester: Bigos, żurek wiejski na śniadanie. VIII: Desery: Ciasto pełne śliwek, grzebyczki, czekoladowe serce i czekoladowe muf finki, ciasteczka ryżowe, „ Rzeszowiak”, bajkowy torcik jabłkowy, tort czekoladowo- orzechowy, ciasteczka orzechowe, krem cytrynowy, ciasto cytrynowe, mus czekoladowy. Pani Ewa podkreśla ważną rolę stylu gotowania , metody podawania dań , estetyka a także dekoracja stołu. „Ewa gotuje” to książka ebook , która jest przeznaczona dla każdego czytelnika chcącego poznać początki tworzenia polskich potraw : sałatki , przysmaki , sosy, ciasta i ciasteczka. Przepisy i potrawy są wciąż urozmaicane poprzez unowocześnianie: pasty kanapkowe, chipsy selerowe,sosy. W trakcie realizacji programu „Ewa gotuje” autorka nas zabiera nas w podróż na egotyczną wyspę Sri Lanka spełniając przy tym własne marzenia dotyczące poznania przypraw w ich naturalnym środowisku. Ciekawostką pozytywną, która przyciągnie tutaj czytelnika jest historia poznania przypraw opowiedziana i przekazana w adekwatny i łatwy sposób przez Panią Ewę. Zapoznając się z tą pozycją książkową poznamy też ekipę realizującą program „Ewa gotuje”. Fantastyczne wykonane fotografie potraw wykonanych przez Panią Ewę, które znajdują się w tej książce pdf zobrazują, że gotować można w każdym miejscu. Książka ebook posiada 200 stron a także twardą oprawą. Zachęcam do przeczytania tej kulinarnej książki.
Książka ebook dynamicznie o dużo ciekawsza w moim przypadku. Za to przepis na pizze rewelacyjny. Wychodzi lepszy niż w nie jednej restauracji. Ładnie się prezentują w całym zbiorze, dynamicznie się wyszukuje danego przepisu. Dla mnie jest OK
Książka ebook dla fanów Ewy Wachowicz doskonały upominek dla mojej mamy a i sama chętnie do niej zaglądam:)
Znajdzie się również dział Dla tych, którzy mięsa nie jedzą. Pokochałam Pesto z makaronem, uwielbianą przez moją siostrę pizzę Margharitę, na Wielkanoc świetne będą jaja faszerowane, a pierogi, czy naleśniki można jeść cały rok. I to z jak różnorakim nadzieniem.Skoro o świętach język autorka pomyślała o przepisach W świątecznym podarunku. Został on dodatkowo podzielony na Wielkanoc : min. pieczeń bieszczadzka, baba z Klęczan, Wigilia : barszcz zakwaszany w samą porę, uszka, czy kapusta z grzybami. Już teraz zapowiedziałam rodzinie, że świąteczne menu już mamy. Co prawda spoglądali na mnie dziwnie, że ja już o świętach, lecz przyjęli do wiadomości. A później to tylko Sylwester i bigos, a także żurek wiejski na śniadanie. Ach, ależ się przepysznie zapowiada końcówka tego roku !