ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego okładka

Średnia Ocena:


ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Jak z prostych składników zrobić efektowne i przepyszne dania? Odpowiedź odnajdziesz w debiutanckiej książce pdf kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com. Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej a także jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, żeby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, lecz też w pełni zbilansowane posiłki. A to wszystko z punktu widzenia mężczyzny i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste! Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.

Szczegóły
Tytuł ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego
Autor: Wałkowicz Eryk
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Flow Books
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • jancen

    Przepisy łatwe w wykonaniu, z prosto dostępnych składników, bardzo smaczne - wszystkie.

  • barszczaczek

    idealny zestaw przepisów dla wegan. Z łatwo-dostępnych składników - nic tylko gotować :)

  • Monika Białkowska

    Idealny tutorial dla każdego, kto zgłębia albo chciałby zgłębić tajniki kuchni vegańskiej.

  • Asia

    Tak jak napisała jedna z osób wcześniej: zarówno w książce, jak i na blogu tego pana dużo przepisów jest kopią pomysłów publikowanych na MINIMALIST BAKER. Starczy spojrzeć choćby na te serniki: http://minimalistbaker.com/7-ingredient-vegan-cheesecakes/ Kiedyś dodałam na jego blogu pod przepisem na identyczne serniki komentarz na ten temat z prośbą, by wskazał źródło pomysłu, lecz on mój komentarz usunął :-) Wracając do książki, nie ma w niej nic nowego. Kopia, kopia, kopia. A jakość zdjęć taka, jakby fotografował telefonem komórkowym :( Szkoda pieniędzy.

  • dalasp

    Bardzo wiele prostych i interesujących przepisów. Dobrze, solidnie wydana. Fotografie także bardzo dobrej jakości.

  • Natalia Gamalczyk

    Bardzo interesująca pozycja dla rozpoczynających własną przygodę z kuchnią wegańską. Przepisy nieskomplikowane i szybkie.

  • Jakub Musielak

    Bardzo fajne i interesujące przepisy zalecam

  • SW

    Piękne jedzenie, mnóstwo smacznych i prostych przepisów, zachęca do gotowania

  • Anna Jaroszuk

    Następna interesująca książka. Ładne wydanie.

  • katarzynka

    Kupiłam tą książkę, ponieważ zobaczyłam u koleżanki. Spodobała mi się, więc chciałam ją mieć. Dopiero potem po dokładnym przejrzeniu zorientowałam się, że jest wartościowa. ErVegan do weganizmu podchodzi bardzo życiowo, raczej nie udziwnia i co ważne - w całej masie ebooków o kuchni, gotowaniu, wyróżnia się jednym - jest dietetykiem, czyli dosłownie i przenośni - zna temat od kuchni. To bardzo ważne, bo nieodpowiednia dieta może bardziej zaszkodzić niż pomóc, a niezły dietetyk, który potrafi do tego przekonać jest na wagę złota. Zwłaszcza, że weganinem został nie na fali mody, która co jakiś czas usiłuje nam narzucić określony światopogląd. ErVegan jest daleki od narzucania. On pokazuje, że z prostych składników, które nie są mięsem, można wyczarować coś smacznego, i co ważne, zdrowego.

  • www.arabiasaudyjska-ksa.blogspot.com

    Książki poświęcone kuchni roślinnej interesują mnie tylko w takim przypadku, jeżeli zawarte w nich przepisy da się dostosować do gustu mięsożerców. Czym więc sobie zasłużyła książka ebook Eryka Wałkowicza, żeby znaleźć zaszczytne miejsce w naszej biblioteczce ? Otóż nie tylko tym, że dużo z tych przepisów jestem w stanie zmodyfikować zgodnie z naszymi upodobaniami, lecz przede wszystkim ilością zawartych w tej publikacji rad i prostotą pokazywanych receptur. Mimo, że szlify kulinarne zdobyliśmy oboje już jakiś czas temu, a ilość wielbicieli naszego bloga kulinarnego To gotują Saudyjskie Wielbłądy systematycznie rośnie, to uważam, że wiedzy nigdy nie jest za dużo, a jeśli już zamierzam ją pogłębiać, to chcę się uczyć od najlepszych. To także było jednym z powodów, żeby sięgnąć po "Kuchnię roślinną dla każdego". Eryk Wałkowicz jest dietetykiem, więc zakładam, że zawarte w publikacji info nie będą wyssane z palca, lecz poparte rzetelną wiedzą i doświadczeniem. Dla mnie najcenniejsze okazały się receptury mieszanek przyprawowych a także przepisy na sosy i napoje. Strzałem w dziesiątkę były również krążki cebulowe w płatkach owsianych (w naszej odsłony przygotowane na ostro w panierce z bułki tartej i usmażone na oleju). Nie sprawdził się natomiast biszkopt bez jajek i nie jest to bynajmniej wina Autora - my po prostu zdecydowanie preferujemy typowy wariant. Natomiast w opinii mojej koleżanki, która mięso jadła ostatnio kilka lat temu, a obecnie ogranicza wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, weganie będą tą książką zachwyceni. I to zarówno ci, którzy kuchnię roślinną stosują od dawna, jak i początkujący zwolennicy tej diety. Wielkie pochwały należą się Autorowi za "ludzkie podejście" do czytelników. Ci, którzy zdecydują się skorzystać z zawartych w książce pdf przepisów nie będą musieli spędzać w Internecie długich godzin na poszukiwaniu potrzebnych składników. Praktycznie wszystko można kupić w najbliższym markecie nie wydając przy tym fortuny. Receptury są łatwe i.... bardzo proste, Eryk wyszedł w tym przypadku z założenia, że prostota jest kluczem do sukcesu i nie pomylił się. Kolejnym atutem są zamieszczone przy większości przepisów ikonografiki, informujące pomiędzy innymi o tym, że dana potrawa jest dania bogate w żelazo albo wapń, że nie zawiera glutenu, ile czasu potrzebujemy na przygotowanie. Całość uzupełniają pełne artyzmu, wysmakowane fotografie i wysoka jakość wydania. I tyle ma Wam do powiedzenia na temat książki Eryka Wałkowicza zadeklarowany mięsożerca, resztę musicie ocenić sami. http://niestatystycznypolak.blogspot.com/

  • takie kwiatki

    Słabe fotografie i dość oklepane przepisy. Nie ma tu nic nowego, ciekawego ani zaskakującego, jest za to dużo pomysłów o zadziwiającym podobieństwie do publikacji Minimalist Baker.

  • Czytelnik

    Jestem rozczarowana zakupioną książką. Przepisy podstawowe zaczynają się od strony 73, wcześniej przez 72 strony porady typu, że każdy weganin powinien mieć nóż i blender, że weganie nie jedzą mięsa czy 8 linijek tekstu na całą stronę ,,Czy dieta roślinna jest dla każdego''. Merytoryka mizerna jak na absolwenta dietetyki na UW. Na plus, estetyczne zdjęcia.

  • Iwona Rysek

    Broni się pięknym wydaniem, uczta dla oka! W tej cenie trochę za mało treściwa, choć może gdybym poczekała aż rynek ochłonie a nie kupowała zaraz po premierze to może by było taniej.

  • Seiki

    Mnóstwo rozmaitych przepisów, rad i kuchennych trików, tak łatwych i przystępnych, że sprawdzą się zdecydowanie dla każdego - zarówno doświadczonych smakoszy, jak i ludzi stawiających dopiero pierwsze kroki w wegańskim świecie. Do tego absolutnie wspaniałe wydanie i zdjęcia, na których widok leci ślinka... Nic, tylko pichcić i pichcić!

  • dorota wałkowicz

    Książka ebook cudownie wydana, pełna wspaniałych, prostych przepisów, zawierająca rzeczowe porady, no i piękne zdjęcia, które inspirują i motywują nawet tych, którzy nie lubią pichcić!