Średnia Ocena:
Enzymy w technologii spożywczej
Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje świeżych technologii, które rozwiążą dotychczasowe kłopoty technologiczne zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości produktu. Pożądaną cechą świeżych technologii jest niski nakład inwestycyjny i w miarę nieskomplikowane operacje jednostkowe. Wykorzystanie enzymów w przemyśle spożywczym to realna szansa do zrealizowania tych warunków. Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania enzymów to: przyspieszenie procesów technologicznych, możliwość uruchomienia produkcji świeżych asortymentów żywności (w tym żywności funkcjonalnej), podniesienie jakości i atrakcyjności a także wydłużenie trwałości produktów żywnościowych, możliwość zwiększenia wydajności tradycyjnie stosowanych surowców i zmniejszenie kosztów produkcji. W publikacji znajdziemy info na temat zastosowania enzymów w wielu gałęziach przemysłu spożywczego: mleczarstwie, piekarnictwie, piwowarstwie, przetwórstwie ryb, przetwórstwie owoców i warzyw, przetwórstwie mięsa.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Enzymy w technologii spożywczej |
Autor: | Whitehurst Robert J., van Oort Maarten |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Enzymy w technologii spożywczej PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!