E 213. Tabele składników i dodatków chemicznych, czyli wiesz, co jesz. Poradnik konsumenta okładka

Średnia Ocena:


E 213. Tabele składników i dodatków chemicznych, czyli wiesz, co jesz. Poradnik konsumenta

Tartrazyna, polidekstroza i E133 – czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać. W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych odnajdziesz przydatne info o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Info te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.

Szczegóły
Tytuł E 213. Tabele składników i dodatków chemicznych, czyli wiesz, co jesz. Poradnik konsumenta
Autor: Statham Bill
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki E 213. Tabele składników i dodatków chemicznych, czyli wiesz, co jesz. Poradnik konsumenta w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

E 213. Tabele składników i dodatków chemicznych, czyli wiesz, co jesz. Poradnik konsumenta PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Kasia

    Bardzo niezły poradnik. Kiedy go kupiłam i zaczęłam z nim robić zakupy to trwały one bardzo długo, jednak warto wiedzieć co się kupuje i je. Dużo składników do czasu zakupu książki było dla mnie kompletnie nie znane, dużo z nich myślałam że są szkodliwe a jednak okazało się, że nie są szkodliwe. Wiedza jaką się zdobywa podczas sprawdzania konkretnych składników daje pogląd na to co sprzedawane jest w sklepie. Należy wiedzieć co się je, omijać produkty szkodliwe.

  • Anna Jurczyk

    Niewielka książeczka, nie przeszkadza w zakupach, a wręcz pomaga podjąć decyzję. Prosto znaleźć w niej właściwy środek chemiczny (po nazwie pełnej i po skróconej) dodany do żywności i sprawdzić jego zastosowanie i bezpieczeństwo użytkowania.

  • Yumina

    Niewielkich rozmiarów książeczka, a w niej wszystkie niebezpieczne dla zdrowia substancje spożywcze wraz ze stopniem szkodliwości. Uważam, że nie warto płacić za chemię dodawaną do żywności. Dzięki tej pozycji wykreśliłam już kilkunastu producentów żywności ze własnej listy zakupowej. Książeczkę nierzadko zabieram ze sobą na zakupy.

  • kulinarnaczytelnia.blogspot.com

    E501 – węglany potasu, E452 – polifosforany, E320 – butylohydroksyanizol, E321 – butylohydroksytoluen, E621 – glutaminian monosodowy, E330 – kwas cytrynowy. A do tego maltodekstryna, utwardzony tłuszcz roślinny, czyli niebezpieczne dla zdrowia tłuszcze trans, hydrolizat białek pszennych, sztuczne aromaty... Co dzisiaj na obiad? Błyskawiczna zupka (popularnie zwaną „chińską”) o smaku kurczaka. Zawartość kurczaka: zero. Na zdrowie! Lecz gdy będziecie już pałaszować, odpowiedzcie sobie szczerze na pytanie: czy TO naprawdę wam smakuje?