Dzika strona jedzenia okładka

Średnia Ocena:


Dzika strona jedzenia

Czy wiesz, że niektóre z egzotycznych odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej antyoksydantów niż te, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje w uprawę roślin przede wszystkim bogatych w cukry i tłuszcze, jako drugorzędną cechę traktując zawartość witamin, przeciwutleniaczy czy błonnika. A to właśnie te substancje odżywcze pomagają żyć w zdrowiu i budują odporność. Jo Robinson, ceniona aktywistka żywieniowa, udowadnia, że uzbrojony w zawartą w tej książce pdf wiedzę, możesz uzupełnić te braki w łatwy sposób."Dzika strona" jedzenia to zestaw porad i porad dotyczących tego, jakie owoce i warzywa wybierać w sklepie albo na targu, a także jak je przechowywać, przygotowywać, aby wydobyć z nich esencję witamin, mikroelementów, przeciwutleniaczy i wszystkiego tego, co dała im natura.Każdy z epizodów tego roślinnego kompendium poświęcony został innemu rodzajowi warzyw czy owoców – by szczegółowo przedstawić dostępne na rynku gatunki, ich wartości odżywcze a także łatwe i nierzadko zaskakujące sposoby na ich jak najzdrowsze przyrządzenie. To nie jest nudny spis danych żywieniowych, to książka, której lektura będzie wyrywać cię z fotela po odkryciu każdej kolejnej porady i ciekawostki. Daj się zaskoczyć! Odkryj, że: Antybakteryjne właściwości czosnku można zwiększyć poprzez rozdrobnienie go 10 minut przed gotowaniem/pieczeniem. Marchew gotowana w całości ma 25 procent więcej substancji redukującej ryzyko rozwoju raka, niż marchew gotowana w kawałkach. Liście buraka są bogatsze w wartości odżywcze niż sam korzeń buraka. Im mniejszy pomidor, tym więcej wartości odżywczych, a im bardziej czerwony, tym więcej antyoksydantów zawiera. Maliny zawierają więcej błonnika niż otręby zbóż. Wybierz się w podróż po gatunkach roślin, poznaj ich zdrowsze odmiany, które możesz kupić wszędzie. Naucz się wybierać te gatunki, które zawierają więcej mikroelementów, pomagających cieszyć się zdrowiem przez długie lata.

Szczegóły
Tytuł Dzika strona jedzenia
Autor: Robinson Jo
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Illuminatio
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Dzika strona jedzenia w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Dzika strona jedzenia PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.