Średnia Ocena:
Drobne wypieki. Technologia w cukierni
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców a także gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, żeby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie? Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka ebook stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych a także ich podział ze względu na sposób wytwarzania. W książce pdf znajdują się info dotyczące m.in.: podziału wyrobów cukierniczych składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych zależności pomiędzy ilością surowca a uzyskaną jakością produktu procesu produkcji wyrobów cukierniczych pakowania i przechowywania analizy sensorycznej określania wartości odżywczych analityki wyrobów cukierniczych Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Drobne wypieki. Technologia w cukierni |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Drobne wypieki. Technologia w cukierni PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!