Średnia Ocena:
Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i zalecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre idealnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.Dowiesz się z niego m.in.:* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,* jak usunąć kości z kaczki.Ponad 60 cudownie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki |
Autor: | Szymanderska Hanna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Multico |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook okazała się idealnym i udanym prezentem. Dzięki niej można było dowiedzieć się wielu pikantnych szczegółów, które umożliwiły znakomite polepszenie każdej mięsnej potrawy.