Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i zalecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre idealnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.Dowiesz się z niego m.in.:* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,* jak usunąć kości z kaczki.Ponad 60 cudownie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki |
| Autor: | Szymanderska Hanna |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Multico |
| Rok wydania: | 2011 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook okazała się idealnym i udanym prezentem. Dzięki niej można było dowiedzieć się wielu pikantnych szczegółów, które umożliwiły znakomite polepszenie każdej mięsnej potrawy.