Czytaj więcej:
Doradca smaku. Część 2 okładka

Średnia Ocena:



Doradca smaku. Część 2

Książka ebook powstała na podstawie programu telewizyjnego Doradca smaku. Zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których przygotowanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Michel Moran, słynny kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu MasterChef , który zyskał olbrzymią sympatię telewidzów, stara się zachęcić czytelników do samodzielnego przygotowywania potraw w domu, pokazać, jak każdy z nas w łatwy sposób i dynamicznie może stworzyć potrawy smaczne, zdrowe, godne najlepszych szefów kuchni.

Szczegóły
Tytuł Doradca smaku. Część 2
Autor: Moran Michel
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo MUZA S.A.
Rok wydania: 2015

Tytuł Data Dodania Rozmiar
Zobacz podgląd Doradca smaku. Część 2 pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Doradca smaku. Część 2 Ebook podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły, sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.

 

 

Doradca smaku. Część 2 PDF Ebook podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

 

Wgraj PDF

To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stron
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!

Recenzje

  • patikos2709

    Jak dla mnie za duzo treści za wiele zdjęć przez co moim zdaniem jest malo wyrażna. Co do samych przepisów myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.

  • Anonim

    Bardzo zalecam sklepik empik..Maja przestepne ceny.Zawsze idzie cos znalesc dla siebie...polecam

  • Grazyna Wiercigroch

    ksiazka ciekawa,fajne przepisy

  • Anonim

    Dla zwykłego amatora lubiącego czasem zaszaleć w kuchni ta książka ebook jest idealna ! :-)

  • Dominika

    w przeciwieństwie do pierwszej części, książka ebook ta zawiera przepisy dostępne na każdą kieszeń które wykona też początkujący kucharz. Oczywiście znajdują się również genialne lecz trudniejsze przepisy autora, jednak zostały krok po kroku przedstawione i również nie będą kłopotliwe do wykonania

  • Sophie

    Nie wiem czy wiecie, lecz prócz czytania i pisania interesuję się także pieczeniem różnorakich ciast, ciasteczek i tym podobnym a także czasami gotowaniem. Dlatego również z przyjemnością sięgnęłam po książkę, a raczej tutorial kulinarny pana Michela Morana, który od dłuższego czasu prowadzi program Doradca smaku i także pod taką nazwą ukazał się jego poradnik. Spodziewałam się wielu prostych potraw, lecz czy je znalazłam?Zacznijmy od tego, że przepisy są podzielone na trzy części: „proste”, „lekkie” i „szybkie”, co nie zmienia faktu, że są one umieszczone nie po kolei. Najpierw jest kaczka, potem ciasto, a następnie sałatka. No coś tu nie gra. To zdecydowanie nie pomaga. Plusem jest za to, że na końcu książki jest spis przepisów, więc jeśli czegoś szukasz to prosto to znaleźć. Każdy sposób przygotowania jest dokładnie omówiony co znacznie pomaga w przygotowaniu wybranej potrawy. Jeśli ma się jakiekolwiek wątpliwości, starczy jeszcze raz przeczytać sposób przygotowania dania. Do tego każda potrawa jest opatrzona fotografiami podczas robienia jej i jak jest już gotowa. Ogólnie oprawa graficzna jest piękna i dopracowana w każdym szczególe.Jednak jest jedna rzecz która mnie zasmuciła, a mianowicie same potrawy. Niestety większość z nich jest wyszukana, przez co z wszystkich 80 potraw, znalazłam raptem cztery dla siebie. Może to ja jestem za bardzo wybredna, nie wiem.Doradca smaku 2 jest zdecydowanie książką kucharską dla osób które chcą spróbować czegoś nowego. Jeśli jednak szukasz prostych potraw, takich jak pierś z kurczaka w innym wykonaniu, to zastanów się czy pragniesz akurat tą książkę. Oczywiście to tylko moje zdanie, więc jeśli chcecie sami się przekonać zachęcam was do kupna, a być może znajdziecie w środku wasze nowe ulubione danie.7/10http://boook-reviews.blogspot.com/2015/06/michel-moran-doradca-smaku-2.html

  • Karolina Lewandowska

    Uwielbiam przepisy pana Michela Moran szczególnie za to, że są łatwe i szybkie, a przede wszystkim - zawsze się sprawdzają. Oglądałam jego program "Doradca smaku" i naprawdę nierzadko korzystałam z receptur. Książka ebook bardzo ładnie wydana - jest moim najlepszym przewodnikiem po kuchni :-) Gorąco polecam.

  • Jolanta Bocian

    Książka ebook pomoże przygotować interesujące posiłki, dynamicznie i krok po kroku. To druga książka ebook z tej serii bardzo przydatna w naszej kuchni i na dodatek ładnie zilustrowana. A więc zapraszam do gotowania i czekam na trzecią książkę.

  • ejotek

    Od paru lat polskie stacje telewizyjne prześcigają się w wymyślaniu świeżych formatów dotyczących kuchni i gotowania. Nawet oglądam kilka z takich programów, ponieważ choć nie jestem Master- czy Top Chefem to jednak lubię nieźle zjeść... znaczy ugotować :) Do tej pory wystarczało mi spoglądanie w telewizor i zapisywanie w pamięci fajnych pomysłów czy trików. Jednak na Wielkanoc marzyło mi się zrobienie schabu w sosie własnym. Goście przyjdą, musi wyjść. Traf chciał, że google poprowadził mnie na stronę Doradcy Smaku i według przepisu Michela Morana (kucharza, restauratora i jurora polskiej edycji MasterChef'a) zrobiłam "przypalony" schab. Wyszedł idealny i dlatego postanowiłam poznać najnowszą książkę z przepisami Morana, która powstała właśnie na podstawie programu telewizyjnego.Publikacja zawiera w sumie osiemdziesiąt przepisów i jest podzielona na trzy części: "proste", "lekkie" i "szybkie". W pierwszej części Moran udowadnia, że dania z pozoru wyglądające na trudne, są bardzo proste w przygotowaniu i nawet osoby, które nie mają drygu do gotowaniu mogą stworzyć w domu naprawdę smaczne posiłki. Co zaserwowano w tej części? Pulpety w sosie pomidorowym, tiramisu, chili con carne, pierś z kurczaka na słodko czy ravioli z dynią i serem pleśniowym.Druga element to dania lekkie, których motywami przewodnimi są głównie warzywa. Znalazły się więc przepisy na faszerowaną cukinię, ciasto marchewkowe, zapiekankę warzywną, pasztet wegetariański, caponatę czy sałatkę z soczewicą.Wśród dań szybkich, które Moran omówił na koniec, znajdują się pomiędzy innymi ryba po grecku, sałatka śledziowa, jabłka miłości, spaghetti carbonara, carpaccio owocowe, placki z tartej cukinii czy smażona wątróbka cielęca. W tej grupie jest również leczo, lecz nie zgodzę się z tym, że jest to danie szybkie. Owszem sam proces duszenia jest krótki, lecz wcześniejsze krojenie składników, zwłaszcza na większą ilość potrawy to bardzo czasochłonne zajęcie. Wiem, ponieważ nierzadko robię :)Muszę przyznać, że publikacja jest napisana niemalże doskonale (o minusach za chwilę, teraz skupię się na plusach). Każdemu przepisowi poświęcono dwie strony, gdzie podano składniki, bardzo szczegółowy sposób przygotowania wraz z temperaturami i propozycją podania. Całość jest okraszona fotografiami, na widok których leci ślinka, bo sfotografowano nie tylko finalny posiłek, lecz też etapy jego tworzenia. To bardzo pomocne, zwłaszcza gdy ktoś robi daną potrawę po raz pierwszy lub dopiero rozpoczyna własną przygodę z gotowaniem. Wskazałabym w książce pdf dwa minusy, które wprawdzie nie rzutują na moją dobrą ocenę, lecz znacznie ułatwiłyby wybór danego przepisu. Odczułam mianowicie brak informacji o okresie przygotowania czy kosztach danej potrawy. Myślę, że niektórzy chętnie znaleźliby również kaloryczność.Autor ma również w zwyczaju używać do gotowania produktów, z którymi niekoniecznie miałam okazję spotkać się kiedykolwiek. Czasami wskazuje zamienniki, jakich można użyć na przykład, że zamiast kalafiora romanesco można wykorzystać zwykłego kalafiora albo brokuł. Lecz co w sytuacji, jeśli w przepisie jest coś, czego nie dostanę w sklepie osiedlowym a chcę ugotować daną potrawę? Nie wiem, lecz zobrazuję przykładami produkty, których nie miałam przyjemności jeszcze w kuchni używać i sprawiły, że musiałam się nieco poduczyć czym można je zastąpić: pomidory pelati (zwykłe w puszce są w moim sklepie, lecz czy pelati?), ser gruyere, mąka z cieciorki, bulwy topinambura, mąka semoliny.Generalnie uważam, że książka ebook jest świetną pozycją na rynku wydawniczym, w dziale kulinarnym. Wiem, że sama wykorzystam stąd niejeden przepis, jak choćby pulpety w sosie pomidorowym, bo od dłuższego czasu "chodzi" za mną ich smak. Sprawdzę, więc smak tej potrawy według Morana. Książka ebook ukazuje różnorodność produktów i szeroki wachlarz dań, jakie można z nich stworzyć. Moran nie skupił się tylko i wyłącznie na mięsach czy sałatkach. Prócz nich są również ryby, ciasta, przystawki, zapiekanki, zupy i tatary. Potrawy zaprezentowane w "Doradcy Smaku 2" to nie tylko brzmiące swojsko kurczaki czy makarony, lecz też nazwy potraw niemalże wzięte z menu najlepszych restauracji. Łatwy język, w jakim twórca tłumaczy krok po kroku wykonanie poszczególnych etapów przygotowania potraw, przemówi do każdego. A kiedy uda się pierwsza, i druga, i jeszcze trzecia potrawa to tradycją stanie się rodzinne spożywanie domowych posiłków. Zalecam i smacznego!

  • Bonifrater

    Idealny mistrz sztuki kulinarnej. Miło jest słuchać Pana Michela, jeszcze przyjemniej realizować jego propozycje smakowe.

  • florka

    Zarówno w części 1 jak i tej jest dużo przepisów na różnorakie okazje! A największą zaletą jest to, że recepturom tym sprosta nawet niezbyt doświadczona Kucharka :-)

  • Angelika

    Ostatnimi czasy do Polski przylgnęła tzw"moda na gotowanie".Zaczyna być mnóstwo na Polskim rynku różnego rodzaju programów kulinarnych,poradników,książek,gadżetów itd.Ludzie coraz więcej gotują sami w domu aniżeli ustawiaj się w kolejce po niezdrowe fast foody.Choć zwolenników smacznego i zdrowego jedzenia jest jeszcze o dużo za mało albo nie są przekonani co do samodzielnego gotowania w domu.Książka Michela Morana na pewno niejednego negatywnego sceptyka przekona, że faktycznie można i warto samemu gotować,bo jak wiadomo przez brzuch do serca :)Michel Moran francuski mistrz kuchni i restaurator pod wobec gotowania jest jedyny w swoim rodzaju.O Michelu zrobiło się głośno, gdy został jurorem polskiej edycji MasterChef emitowanej w TVN.Swój talent szlifował min.w pięciogwiazdkowym hotelu Royle Monceau,restauracji Le Jardin,szwajcarskiej „La Reserve”, „Beau Rivage”, niemieckie „Erno´s Bistro”.Michel Moran.W Polsce jest też właścicielem i szefem kuchni restauracji Bistro de Pari.Kucharz ponadto jest prowadzącym programu dla amatorów gotowania "Doradca Smaku", gdzie w łatwy sposób pokazuje szybkie i proste do zrobienia potrawy.Książka "Doradca smaku 2" to zestaw 80 interesujących i przepysznych przepisów przygotowanych przez samego kucharza.W książce pdf kucharskiej znajdziemy rozmaite przepisy poczynając od mini przekąsek,sałatek i dań głównych kończąc na tartach i przepysznych ciastach.Książka kucharska podzielona jest na trzy części :proste,lekkie i szybkie.Warto też zwrócić uwagę na interesujące zilustrowaną książkę,spoglądając już na same fotografie czytelnik ma olbrzymią chęć na gotowanie.Niezbyt nierzadko sięgam po takie pozycję, lecz ta książka ebook w stu procentach zachęciła mnie do spróbowania świeżych przepisów,eksperymentowania z świeżymi smaki.Serdecznie zalecam dla lajków ciekawych się gotowaniem.Ta książka ebook to mały kroczek to polubienia albo pokochania gotowania.

  • Autiga

    Choć Moran w TV odrobinkę mnie irytuje, to książka ebook wyszła mu znakomicie. Fajne przepisy - mądrze dobrane smaki i podanie sprawiły, że po prostu - polubiłam gotowanie. Fajne jest to, że gotuje się szybko, smacznie i nie ma góry naczyń do zmywania. W Doradcy Smaku wszystko jest proste, proste i przyjemne. Książkę warto mieć w kuchni J

 

 


O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!