Doradca smaku okładka

Średnia Ocena:


Doradca smaku

Kucharz, który skradł serca telewidzów przygotował kolejną książkę!Powstała na podstawie programu telewizyjnego "Doradca smaku". Michel Moran dzieli się doświadczeniami, zachęca do sięgnięcia po zioła a także przyprawy i przygotowywania we swojej kuchni smacznych dań. Udowadnia, że bazując na swóim guście, smaku, sposobie doboru składników a także kulinarnych wspomnieniach, każdy z nas może stworzyć potrawy godne najlepszych szefów kuchni. Książka zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których powstawanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Zamieszczone w książce pdf kody QR odsyłają do filmów wideo przedstawiających sposób przygotowywania potraw.

Szczegóły
Tytuł Doradca smaku
Autor: Moran Michel
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo MUZA S.A.
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Doradca smaku w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Doradca smaku PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Alicja Bajko

    Książkę otrzymał mój brat na urodziny. Był zadowolony ponieważ lubi gotować a przepisy są proste i smaczne.polecam

  • patikos2709

    Książka ebook jeśli chodzi o przepisy jest ok. Dużo interesujących i łatwych do przygotowania przepisów. Niestety jak dla mnie jest w niej za wiele zdjęć do przepisów pzez co traci na wyrazistości.

  • Anonim

    Bardzo zalecam sklepik empik..Maja przestepne ceny.Zawsze idzie cos znalesc dla siebie...polecam

  • summer-time

    Produkt zgodny z opisem. Warto było wydać te kilka złotych. POLECAM !!!

  • siejaa

    Mi się spodobały tylko 2 przepisy na całą książkę. Nie zalecam

  • Kinga Styczeń

    Proste i smaczne przepisy, do tego dużo ładnych zdjęć, dla fanów dobrego jedzenia, zalecam

  • Magdalena

    Zalecam bardzo niezła książka ebook kucharskapyszny krem z pomidorów

  • Justyna F.

    Książka ebook pełna pomysłów. Świetne szybkie dania, kilka już spróbowałam i naprawdę smakowało całej rodzinie. Gorąco zalecam

  • Beata Kornacka

    lecz czegoś jednak brakuje do zachwytu..... Nie wszystkie przepisy są do wykonania dla początkującego kucharza, lecz będę się starać:)

  • Igor Myśliwiec

    Sprawdziłęm książkę w dniu samego jej otrzymania, przepisy genialne, dodatkowo ma niesamowicie przydatny spis dla amatorów - dopasowanie każdej przyprawy do danej potrawy, co idealnie się sprawdza i daje olbrzymią wiedzę na przyszłość!

  • elukas2012

    Przepisy w książce pdf łatwe i niedrogie w wykonaniu. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.

  • Monika Organek

    przepisy łatwe,przejrzyste, z ogólnie dostępnych składników.polecam

  • Bonifrater

    Cóż jeszcze można powiedzieć o tym idealnym "Doradcy smaku"? Pozostaje tylko delektować się Jego kulinarnymi propozycjami.

  • czapla611

    Idealny pomysł na prezent. Interesujące przepisy, sprawdzone, barwne zdjęcia zachęcają do gotowania :)

  • Agnieszka Jastrzębska

    Fajne przepisy z instrukcją robienia :). Zalecam gorąco!!!!!

  • MSzym

    zestaw prostych i smacznych przepisów. warta kupienia, choc wszytsko dostepne jest w necie

  • justagirl

    Jestem bardzo zawiedziona tą książką. Myślałam, że książka ebook z przepisami podpisana przez francuskiego kucharza nie będzie zawierała kostek rosołowych, dlatego nie sprawdzałam zbyt uważnie list składników przed zakupem...

  • Sławomir Dąbrowski

    Tak jak poprzednio zalecam gorąco i duży plus za czas dostawy rewelacja

  • W.K.

    Spodziewałam się czegoś troszeczkę lepszego, lecz ogólnie rzecz ujmując książkę oceniam pozytywnie :)

  • Czarny Kapturek

    Gotujemy i jemy po to, żeby przeżyć. To straszne, lecz cudowne równocześnie. Dla niektórych przesiadywanie w kuchni jest prawdziwą męką, dla innych czystym błogosławieństwem i gdyby mogli nie wychodziliby z niej ani na moment. Mogę śmiało stwierdzić, że przyrządzanie potraw stało się poniekąd dyscypliną sportową. W telewizji emitowane jest dużo programów w których to uczestnicy muszą w określonym okresie podać bajecznie wyglądającą potrawę i nieźle byłoby gdyby tak samo smakowała. Moim zdaniem takie programy mają na celu przede wszystkim rozrywkę, lecz również zachęcają ludzi przed odbiornikami do eksperymentowania na tym polu. Przecież jedzenie to czysta zabawa!Dla tych, którzy nie mają pamięci do niekiedy skomplikowanych receptur albo poszukują inspiracji przygotowywane są książki kucharskie. W własnej kolekcji mam kilka i uwielbiam je bardziej niż inne, które znajdują się na regale. Dziś chcę Was zachęcić do zainspirowania się przepisami pana Morana, którego sentencję "Oddaj fartucha" zna prawdopodobnie każdy Polak.Zacznę od butowy i ogólnego wrażenia. Wydanie to nie jest imponujących rozmiarów, brakuje twardej oprawy, lecz za to całość jest wydrukowana na dobrym i ładnym papierze. Trochę zawiodłam się okładką. Nie lubię, gdy egzemplarz jest odziany w miękką oprawę. Moim zdaniem, podczas intensywnego używania takiej książki szybciej ona się niszczy.Każdy przepis uatrakcyjnia zdjęcie danej potrawy. Sądzę, że to pewne ułatwienie dla osób, które nie mają pomysłu jak udekorować czy podać gotowe danie.Budowa receptur i sposób przygotowania jest przejrzysta. Każdy krok jest wyjaśniony w oddzielnych punktach, a pod niektórymi przepisami znajdują się ciekawostki, które nie są tylko ciekawe ale też przydatne.Na plus też zasługują tabele, które zamieszczone są po wewnętrznej stronie oprawy. W prosty sposób zostało przedstawione jakie przyprawy do czego pasują. Szukałam czegoś takiego już od dawna, więc tym bardziej cieszę się, że chociaż w małym stopniu moje potrzeby zostały zaspokojone. Książka ebook jest podzielona na trzy działy (słone, pikantne, słodkie), z czego pierwszy jest najbardziej obszerny. Moim zdaniem przepisy zamieszczone w tej publikacji znajdą akceptację, wśród osób jedzących mięso. Oczywiście można znaleźć receptury nie zawierające surowców pochodzenia zwierzęcego, lecz jest ich mniej.Największym minusem, który znalazłam podczas przeglądania tej publikacji jest to, że użyte surowce nie należą do tanich. Nie każdy będzie mógł sobie pozwolić na przyrządzenie większości z tych potraw, bo składniki są dosyć drogie. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest następna książka ebook kucharska pisana w konwencji "Milion przepisów za 6 złotych", jednak oczekiwałam trochę bardziej tańszych składników, lecz w różnorakich interesujących wariacjach.Podsumowując, zalecam sięgnąć po książkę pana Moran. Moim zdaniem zestaw przepisów jego autorstwa stanowi ciekawą inspirację do dalszych podbojów w kuchni. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Polecam!