Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kucharz, który skradł serca telewidzów przygotował kolejną książkę!Powstała na podstawie programu telewizyjnego "Doradca smaku". Michel Moran dzieli się doświadczeniami, zachęca do sięgnięcia po zioła a także przyprawy i przygotowywania we swojej kuchni smacznych dań. Udowadnia, że bazując na swóim guście, smaku, sposobie doboru składników a także kulinarnych wspomnieniach, każdy z nas może stworzyć potrawy godne najlepszych szefów kuchni. Książka zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których powstawanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Zamieszczone w książce pdf kody QR odsyłają do filmów wideo przedstawiających sposób przygotowywania potraw.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Doradca smaku |
Autor: | Moran Michel |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książkę otrzymał mój brat na urodziny. Był zadowolony ponieważ lubi gotować a przepisy są proste i smaczne.polecam
Książka ebook jeśli chodzi o przepisy jest ok. Dużo interesujących i łatwych do przygotowania przepisów. Niestety jak dla mnie jest w niej za wiele zdjęć do przepisów pzez co traci na wyrazistości.
Bardzo zalecam sklepik empik..Maja przestepne ceny.Zawsze idzie cos znalesc dla siebie...polecam
Produkt zgodny z opisem. Warto było wydać te kilka złotych. POLECAM !!!
Mi się spodobały tylko 2 przepisy na całą książkę. Nie zalecam
Proste i smaczne przepisy, do tego dużo ładnych zdjęć, dla fanów dobrego jedzenia, zalecam
Zalecam bardzo niezła książka ebook kucharskapyszny krem z pomidorów
Książka ebook pełna pomysłów. Świetne szybkie dania, kilka już spróbowałam i naprawdę smakowało całej rodzinie. Gorąco zalecam
lecz czegoś jednak brakuje do zachwytu..... Nie wszystkie przepisy są do wykonania dla początkującego kucharza, lecz będę się starać:)
Sprawdziłęm książkę w dniu samego jej otrzymania, przepisy genialne, dodatkowo ma niesamowicie przydatny spis dla amatorów - dopasowanie każdej przyprawy do danej potrawy, co idealnie się sprawdza i daje olbrzymią wiedzę na przyszłość!
Przepisy w książce pdf łatwe i niedrogie w wykonaniu. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.
przepisy łatwe,przejrzyste, z ogólnie dostępnych składników.polecam
Cóż jeszcze można powiedzieć o tym idealnym "Doradcy smaku"? Pozostaje tylko delektować się Jego kulinarnymi propozycjami.
Idealny pomysł na prezent. Interesujące przepisy, sprawdzone, barwne zdjęcia zachęcają do gotowania :)
Fajne przepisy z instrukcją robienia :). Zalecam gorąco!!!!!
zestaw prostych i smacznych przepisów. warta kupienia, choc wszytsko dostepne jest w necie
Jestem bardzo zawiedziona tą książką. Myślałam, że książka ebook z przepisami podpisana przez francuskiego kucharza nie będzie zawierała kostek rosołowych, dlatego nie sprawdzałam zbyt uważnie list składników przed zakupem...
Tak jak poprzednio zalecam gorąco i duży plus za czas dostawy rewelacja
Spodziewałam się czegoś troszeczkę lepszego, lecz ogólnie rzecz ujmując książkę oceniam pozytywnie :)
Gotujemy i jemy po to, żeby przeżyć. To straszne, lecz cudowne równocześnie. Dla niektórych przesiadywanie w kuchni jest prawdziwą męką, dla innych czystym błogosławieństwem i gdyby mogli nie wychodziliby z niej ani na moment. Mogę śmiało stwierdzić, że przyrządzanie potraw stało się poniekąd dyscypliną sportową. W telewizji emitowane jest dużo programów w których to uczestnicy muszą w określonym okresie podać bajecznie wyglądającą potrawę i nieźle byłoby gdyby tak samo smakowała. Moim zdaniem takie programy mają na celu przede wszystkim rozrywkę, lecz również zachęcają ludzi przed odbiornikami do eksperymentowania na tym polu. Przecież jedzenie to czysta zabawa!Dla tych, którzy nie mają pamięci do niekiedy skomplikowanych receptur albo poszukują inspiracji przygotowywane są książki kucharskie. W własnej kolekcji mam kilka i uwielbiam je bardziej niż inne, które znajdują się na regale. Dziś chcę Was zachęcić do zainspirowania się przepisami pana Morana, którego sentencję "Oddaj fartucha" zna prawdopodobnie każdy Polak.Zacznę od butowy i ogólnego wrażenia. Wydanie to nie jest imponujących rozmiarów, brakuje twardej oprawy, lecz za to całość jest wydrukowana na dobrym i ładnym papierze. Trochę zawiodłam się okładką. Nie lubię, gdy egzemplarz jest odziany w miękką oprawę. Moim zdaniem, podczas intensywnego używania takiej książki szybciej ona się niszczy.Każdy przepis uatrakcyjnia zdjęcie danej potrawy. Sądzę, że to pewne ułatwienie dla osób, które nie mają pomysłu jak udekorować czy podać gotowe danie.Budowa receptur i sposób przygotowania jest przejrzysta. Każdy krok jest wyjaśniony w oddzielnych punktach, a pod niektórymi przepisami znajdują się ciekawostki, które nie są tylko ciekawe ale też przydatne.Na plus też zasługują tabele, które zamieszczone są po wewnętrznej stronie oprawy. W prosty sposób zostało przedstawione jakie przyprawy do czego pasują. Szukałam czegoś takiego już od dawna, więc tym bardziej cieszę się, że chociaż w małym stopniu moje potrzeby zostały zaspokojone. Książka ebook jest podzielona na trzy działy (słone, pikantne, słodkie), z czego pierwszy jest najbardziej obszerny. Moim zdaniem przepisy zamieszczone w tej publikacji znajdą akceptację, wśród osób jedzących mięso. Oczywiście można znaleźć receptury nie zawierające surowców pochodzenia zwierzęcego, lecz jest ich mniej.Największym minusem, który znalazłam podczas przeglądania tej publikacji jest to, że użyte surowce nie należą do tanich. Nie każdy będzie mógł sobie pozwolić na przyrządzenie większości z tych potraw, bo składniki są dosyć drogie. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest następna książka ebook kucharska pisana w konwencji "Milion przepisów za 6 złotych", jednak oczekiwałam trochę bardziej tańszych składników, lecz w różnorakich interesujących wariacjach.Podsumowując, zalecam sięgnąć po książkę pana Moran. Moim zdaniem zestaw przepisów jego autorstwa stanowi ciekawą inspirację do dalszych podbojów w kuchni. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Polecam!