Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kiszonki – leczą, odżywiają, smakują Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, bo mają one dużo zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią idealny sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba niezwykłych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to doskonały sposób na… zamknięcie lata w słoiku. W książce pdf odnajdziesz 80 niezwykłych przepisów na kiszone warzywa i owoce a także propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, lecz eksperymentują również z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się poradami i praktycznymi poradami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione plusy zdrowotne. Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Domowe kiszonki, które leczą |
Autor: | Sypnik-Pogorzelska Ewa, Magdalena Jerzynka-Jendrzejewska |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: | 2023 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.