Średnia Ocena:
Dobre, bo włoskie
Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.), zestaw 30 typowych włoskich przepisów kulinarnych – od zupy minestrone, poprzez sos bolognese i pesto a także typowy makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka ebook stanowi idealny podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, lecz wcale nie mają wiele czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Element książki została poświęcona włoskim winom – z niej dowiemy się, jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dobre, bo włoskie |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Dobre, bo włoskie PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Interesujące dania , super wydanie.Polecam gorąco.Pięknie wyglądają na czarnych talerzach.
Książka ebook dla osób, które dopiero zaczynają własną przygodę z kuchnią włoską. Typowe, nie skomplikowane dania.
Rozczarowała mnie ta książka ebook totalnie od pierwszego wejrzenia, a nawet jeszcze wcześniej, ponieważ już sam aromat odrzuca... Założenie fajne - solidna oprawa, grube kartki, mnóstwo zdjęć. Niestety przeglądając książkę miałam wrażenie, że trzymam wytwór z niestarannie przerobionych surowców wtórnych. Okropny dziwnie stęchły zapach, papier szorstki, fotografie fatalne, przy czym to raczej wina drukarni, niż fotografa (ciemne, mało wyraziste, jakby wsiąkły w ten makulaturowy papier). Odrzuciło mnie i nawet nie zagłębiłam się w treść. Miał być prezent, lecz wstyd dać coś takiego. Nie zalecam - ze względu na wygląd, treści nie miałam ochoty poznawać.
"Dobre, ponieważ włoskie" to zestaw 30 przepisów na klasyczne dania kuchni włoskiej - od zup, poprzez pasty, na deserach kończąc. Przepisów jest dość mało, jednak całkowicie wynagradza to szczegółowy opis przygotowania dań plus fotografia z propozycją podania. Idealna książka ebook dla początkujących kucharzy kuchni włoskiej i amatorów.