Dobra kuchnia. Miary i miarki niezbędne w kuchni okładka

Średnia Ocena:


Dobra kuchnia. Miary i miarki niezbędne w kuchni

Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności ciężko wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet mądrala kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne porady dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu często zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach. Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z zamierzchłych ebooków kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.

Szczegóły
Tytuł Dobra kuchnia. Miary i miarki niezbędne w kuchni
Autor: Czarkowska Iwona
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dragon
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Dobra kuchnia. Miary i miarki niezbędne w kuchni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Dobra kuchnia. Miary i miarki niezbędne w kuchni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.