Średnia Ocena:
Dietetyka i żywienie kliniczne
Poprawne żywienie chorych stanowi integralną element procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo szybko się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnorakich zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów obejmuje niemalże wszystkie powyższe zagadnienia. Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i doktorom wszystkich specjalności. Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnorakich stanach chorobowych Każdy epizod zawiera podsumowanie najistotniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zbiór pytań i odpowiedzi, ułatwiające powtórzenie wiadomości a także ich sprawdzian.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dietetyka i żywienie kliniczne |
Autor: | Payne Anne, Barker Helen |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Medyczne Urban & Partner |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Dietetyka i żywienie kliniczne PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!