Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Poprawne żywienie chorych stanowi integralną element procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo szybko się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnorakich zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów obejmuje niemalże wszystkie powyższe zagadnienia. Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i doktorom wszystkich specjalności. Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnorakich stanach chorobowych Każdy epizod zawiera podsumowanie najistotniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zbiór pytań i odpowiedzi, ułatwiające powtórzenie wiadomości a także ich sprawdzian.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Dietetyka i żywienie kliniczne |
| Autor: | Payne Anne, Barker Helen |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Medyczne Urban & Partner |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.