Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kluczem do poprawnie zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności nierzadko zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie okresie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, lecz i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera. W książce pdf znajdziesz: informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia, przepisy na niezwykłe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Dieta wegańska na cztery pory roku |
| Autor: | Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena , Sypnik-Pogorzelska Ewa |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
| Rok wydania: | 2020 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.