Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi świeży owoc. Truskawki zawierają dużo wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), słynne są także przetwory z truskawek. Nieźle znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc słynny i lubiany.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Dania z truskawkami |
| Autor: | Czarnkowska Iwona, Drużbański Grzegorz, Bąk Jolanta |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo fajna książka ebook , za tą cenę zalecam jak najbardziej/
idealna książka. zalecam szczerze każdej osobie!!!