Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi świeży owoc. Truskawki zawierają dużo wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), słynne są także przetwory z truskawek. Nieźle znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc słynny i lubiany.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dania z truskawkami |
Autor: | Czarnkowska Iwona, Drużbański Grzegorz, Bąk Jolanta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo fajna książka ebook , za tą cenę zalecam jak najbardziej/
idealna książka. zalecam szczerze każdej osobie!!!