Średnia Ocena:
Dania z truskawkami
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi świeży owoc. Truskawki zawierają dużo wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), słynne są także przetwory z truskawek. Nieźle znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc słynny i lubiany.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dania z truskawkami |
Autor: | Czarnkowska Iwona, Drużbański Grzegorz, Bąk Jolanta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Dania z truskawkami PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Bardzo fajna książka ebook , za tą cenę zalecam jak najbardziej/
idealna książka. zalecam szczerze każdej osobie!!!