Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Ryż to podstawa diety nad połowy ludności świata – jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie nie zawiera cholesterolu, tłuszczu i glutenu. Nie powoduje alergii, dlatego jest idealnym i bezpiecznym posiłkiem dla każdego. Ryż jest zbożem, które ma mnóstwo zalet. Zawiera witaminy z grupy B, które polepszają sprawność umysłową i fizyczną, a także nieduże ilości fosforu, wapnia, magnezu, manganu, cynku, kobaltu i fluoru. Idealnie nadaje się do przygotowywania dań głównych i deserów. W książce pdf zgromadzono przepisy na potrawy z całego świata – risotta, paele, gołąbki, potrawy z Azji Południowo-Wschodniej a także zupy i słodkie przekąski.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Dania z ryżu |
| Autor: | Krawczyk Marta |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | SBM Renata Gmitrzak |
| Rok wydania: | 2014 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.